Sosyal Medya

Güncel

Başkenti Kudüs olan, bağımsız bir Filistin devletini kurmak için İsrail’le savaşacağız

Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Muhammed Iştiyye'nin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirmesinden sonra, yaptığı ilk açıklamada, “Başkenti Kudüs olan, bağımsız bir Filistin devletini kurmak için İsrail’le olan savaşımızı sürdüreceğiz” dedi.



Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Merkez Konsey Üyesi Muhammed Iştiyye'nin, Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından başbakan olarak atanması ve yeni Filistin hükümetini kurmakla görevlendirmesinden sonra yaptığı ilk açıklamamın hedefinde İsrail vardı. Yeni Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye dün yaptığı açıklamada, “1967'in sınırları içinde bulunan Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini kurmak için İsrail'le olan savaşı sürdeceğiz” dedi.

‘KUDÜS'Ü YAHUDİLERDEN
KURTARACAĞIZ, ARAP ŞEHRİ
OLARAK YAŞATACAĞIZ'

Filistin'in İsrail'le mücadelesinin bütün güçle devam edeceğini vurgulayan İŞtiyye, “Filistin halkının Kudüs'ü, Yahudilerden korumak ve onu bir Arap şehri olarak yaşatma mücadelesi yürütüyor. El Aksa Camii ve Kudüs şehrini korumak ilk önceliklerimizdendir. Şehrin Müslüman ve Hıristiyan sakinleri, Yahudilere karşı” dedi.

‘İŞTİYYE'NİN SEÇİMİ HAMAS'I
İZOLE ETMEK'

Gözlemciler, Devlet Başkanı Abbas'ın Muhammed Iştiyye seçiminin kısmen Hamas'ın izolasyonunu derinleştirmek olduğunu ve bir sonraki koalisyonun Gazze merkezli terör grubunu içermemesini sağladığını öne sürdüler.
Fetih Hareketi Merkez Konseyi, ocak ayı sonunda, Hamas ile yürütülen uzlaşı çabalarının başarısız olduğunu gerekçe göstererek Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesindeki Filistinli örgütlerden bir hükümetin kurulması ve Fetih Merkez Konseyi üyelerinden birinin başbakan seçilmesi tavsiyesinde bulunmuştu. Filistin Devlet Başkanı Abbas da Fetih'in tavsiyesi üzerine 29 Ocak'ta Filistin Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Rami El-Hamdallah'ın istifasını kabul etmiş ve yeni hükümet kurulana kadar geçici başbakan olarak göreve devam etmesini istemişti.

HAMAS: ABBAS'IN BÖLÜCÜ YENİ
HÜKÜMETİNİ TANIMIYOR

Bu arada İslâmi Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın uzlaşı sağlanmadan tek taraflı hükümet teşkilinin uzlaşının gereklerinden ve birlikten kaçış olduğunu söyledi.
Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni hükümetin Batı Yaka'yı Gazze Şeridi'nden koparma ve bölünmüşlük halini kökleştirme planının pratikte uygulanması olduğunu belirtti.
Hamas, bölücü olarak nitelediği yeni hükümeti tanımadığını ifade ederek, hükümetin uzlaşı sağlanmadan kurulduğuna dikkat çekti.
Hamas ayrıca Filistin'deki mevcut durumu düzeltmenin en iyi yolunun ulusal birlik hükümetinin kurulması ve kapsamlı bir şekilde parlamento, başkanlık ve ulusal konsey seçimlerinin yapılması olduğunu ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.