Sosyal Medya

CHP İzmir adayı Tunç Soyer'den AK Partili Nihat Zeybekci için dikkat çeken sözler

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti İzmir adayı Nihat Zeybekci için dikkat çeken açıklamalarda bulunan Soyer, 'Misafirimiz olarak görüyorum. Dolayısıyla ben saygısızlık etmek istemem. Ama Zeybekci'nin İzmir'i anlamadığını düşünüyorum' dedi.



CHP tarafından Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı'na aday gösterilen Tunç Soyer, dün Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

"Ä°zmir CHP'lilik, AKP'lilik meselesi deÄŸil. Ä°zmirlilik bir yaÅŸam kültürü, yani o hayata güler yüzlü bakmayı birlikte yaÅŸamayı mümkün kılan bir yaÅŸam kültürü bu" diyen Soyer'in açıklamalarının devamında ÅŸunlar öne çıktı:

Darbelerin hepsine çok net karşı durduÄŸumu ve darbelerin hiçbirini onaylamadığımı net olarak söylemek isterim. Hatta benim siyasi anlayışımın omurgası bile demokrasi diye tarif edebileceÄŸim bir ÅŸey. Babamla ilgili söylenenler doÄŸrusu bugün siyasi yürütülen kutuplaÅŸtırma, ayrıştırma, ötekileÅŸtirme anlayışının bir sonucu olarak yerel seçimlere de enstrüman olarak sunma gayreti ama yerel seçimi yaÅŸayacağız.

'Ä°ZMÄ°R HEP Ä°LK 3'TE'

Ä°zmir gibi bir ÅŸehrin imkanları, potansiyelleri o kadar fazla o kadar zengin ki; yani biz yokluklar içinde kısıklıklara raÄŸmen Seferihisar gibi bir kasabayı bir dünya markası yaptık. Uluslararası alanda tanınmayan bir ülkenin 4 kenti ilk defa uluslararası bir network tarafından kabul edildi. Kıbrıs'ı kast ediyorum. Ä°lk defa Kıbrıs bayrağı 30 civarı ülkenin bayrağı ile beraber dalgalandı. Gerçekten Ä°zmir gibi bir kentin sunduÄŸu potansiyeller ve imkanlarla meslek odaları, her birbirinden uzman sivil toplum kuruluÅŸları son derece donanımlı insanlardan oluÅŸuyor. Ä°zmir zaten olaÄŸanüstü bir coÄŸrafya. Böyle bir kentte bize sunulan imkanlarla o kenti bir dünya markasına taşımak çok daha kolay.

Ä°zmir'in geri kalması söz konusu deÄŸil. Ä°zmir yabancı sermayeli yatırımcı ÅŸirketler sıralamasında 2. sırada. Türkiye'de en çok yabancı sermayeli ÅŸirketler bulunduran kentler arasında 2. sırada. Ä°zmir aynı zamanda Türkiye'de en çok ihracat yapan kentler arasında 2. sırada. En çok üretim yapan kentler arasında 3. sırada. Ä°zmir aslında hep ilk 3'te.

'LÄ°MAN ÇIKIÅž NOKTAMIZ'

Liman çıkış noktamız. Limanla ilgili iki temel projemiz var. Bir tanesi sirkülasyon kanalı dediÄŸimiz denize tekrar girilebilir gelmesini mümkün kılınabilecek çalışma olacak. 800 milyonluk bir bütçesi var. BüyükÅŸehir belediyesinin bu kaynağı var. Dolayısıyla Körfez'deki su sirkülasyonunu saÄŸlayarak girilebilir hale gelmesi için çok önemli bir adım atmış olacağız.
Ä°kincisi de navigasyon kanalı dediÄŸimiz bir kanal var. Bunun da 200 milyon liralık bir bütçesi var. Bu kanal açılırsa 11-15 metreye kadar derin olan teknelerin büyük konteynır taşıyabilen teknelerin girebileceÄŸi bir liman olacak.

Åžimdi elektrik fabrikası satışa çıkıyor, biz büyükÅŸehir belediyesi olarak orayı satın alacağız. Ve orayı kültür sanat vadisi haline getireceÄŸiz. Ä°zmir davet edecek. Ä°stanbul film endüstrisini davet edecek. Bunlar Ä°zmir'de soluk alacak. Daha rahat üretim yapacaklar ve daha mutlu yaÅŸayacaklar.

Ä°ZMÄ°R'DE GÖÇ SORUNU

Altı kentli Akdeniz Kentler BirliÄŸi kuruyoruz. Ä°skenderiye, Beyrut, Atina, Roma, Marsilya ve Barselon'a belediye baÅŸkanlarına 1 Nisan sabahı yazacağımız mektup hazır. Ä°zmir bu kentlerle beraber Akdeniz'i global dünyanın global bir aktörü haline getirecek ve onun önderliÄŸini yapacak. Ä°zmir'deki beyin göçü tersine dönecek.

'SAYGISIZLIK ETMEK Ä°STEMEM'

Nihat Zeybekci Bey'i misafirimiz olarak görüyorum. Dolayısıyla ben saygısızlık etmek istemem. Ama Zeybekci'nin Ä°zmir'i anlamadığını düÅŸünüyorum. Yani Ä°zmir'in Kordon'u ve Karşıyaka'sı var ya; Gültepe'den Mardinlisi de gelir, Ä°stanbul'dan Beyaz yakalısı da gelir. O sahilde çimlere beraber yayılırlar ve sosyalleÅŸirler. O Kordon bir buluÅŸma mekanıdır.

'500 BÄ°N CÄ°VARINDA TURÄ°ST ALIYOR OLMAMIZ ÇOK HAZÄ°N BÄ°R TABLO'

BüyükÅŸehir olarak iki feribot alacağız. O körfezde tekneler gidip gelecek. Su oyunları yapacağız, körfez cıvıl cıvıl olacak. 139 yatlık marina projemiz var. DoÄŸru konumlandırmaya çalışıyoruz. Turizm meselesi Ä°zmir'de en çok büyütmek istediÄŸimiz bir hikaye. Antalya 18 milyon turist alıyorken bizim 500 bin civarında turist alıyor olmamız çok hazin bir tablo.

'Ä°ZMÄ°R'Ä°N EN BÜYÜK SORUNU TRAFÄ°K'

Ä°zmir'in en büyük sorunu trafik. Ä°zmir'de insanlar trafikten ÅŸikayetçi. Bununla ilgili çok net çözümlerimiz var. Buca Metrosu; planı, projesi, bütçesi her ÅŸeyi hazır. Ä°lk 100 gün içinde biz temelini atmayı planlıyoruz. ÇiÄŸli Metrosu, Halka Pınar Otogar Metrosu. Bunun dışında 111 noktada trafiÄŸi rahatlatacak akıllı trafik uygulamasını baÅŸlatacağız. TrafiÄŸi belli yerlerde yer altına alacağız. Deniz ulaşımını daha yoÄŸun kullanacağız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.