Sosyal Medya

Güncel

Tacik muhaliften -kaçırıldım ve işkence gördüm- iddiası

Tacik muhalif Gadoyev, yetkililerin kendisini kaçırarak 2020 seçimlerinde E. Rahmon’un oğlunu desteklemeye zorladığını iddia etti



Tanınmış bir Tacik muhalefet aktivisti olan Sharofiddin Gadoyev, Tacik makamlarının geçen ay kendisini kaçırdığını, iÅŸkence gördüÄŸü ve 2020'de yapılacak cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde CumhurbaÅŸkanı Emomali Rahmon'un en büyük oÄŸlunu desteklemek için baskı yaptığını iddia ediyor.
 
Tacikistan'da yasaklanan grup muhalif hareketinin bir üyesi olan Sharofiddin Gadoev, bu açıklamayı, DuÅŸanbe'ye geri dönmezden iki hafta önce Amsterdam'daki bir röportajında ​​yaptı.
 
Hollanda daha önce Gadoev'e mülteci statüsü vermiÅŸti.
 
Gadoyev, “Benim için planları ÅŸuydu ... Tacikistan’a geri dönen 24 kiÅŸilik 17 grubun lideri olacaktım ve sonunda CumhurbaÅŸkanı Rahmon ve oÄŸlu Rustam Emomali’nin politikalarını desteklecektim” dedi. Gadoyev, gazetecilere talimatların Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi baÅŸkanı Syumumin Yatimov'dan geldiÄŸini söyledi
 
Emomali Rakhmon 1992'den bu yana Tacikistan’da ülkenin başında. Birçok kiÅŸi, halefinin 29 yaşında DuÅŸanbe belediye baÅŸkanlığı görevini alan 31 yaşındaki oÄŸlu olacağını belirtiyor.
 
Tacik yetkililer ÅŸu ana kadar Gadoyev'in Moskova'da kaçırıldığını ve zorla DuÅŸanbe'ye nakledildiÄŸini bildiren hiçbir açıklamada bulunmadılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.