Sosyal Medya

Güncel

Sudan'da gerilimi tırmandıracak karar! El-Mehdi'nin kızı hapse atıldı

Sudan'da, Muhalif Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı Sadık el-Mehdi'nin kızı ve partinin Başkan yardımcısı Meryem el-Mehdi hapis cezasına çarptırıldı.



Sudan'da mahkeme, Muhalif Milli Ümmet Partisi Genel BaÅŸkanı Sadık el-Mehdi'nin kızı ve partinin BaÅŸkan yardımcısı Meryem el-Mehdi'yi 1 haftalık hapis cezasına çarptırdı.
 
Sudan'da mahkeme, Muhalif Milli Ümmet Partisi Genel BaÅŸkanı Sadık el-Mehdi'nin kızı Meryem el-Mehdi'yi 1 haftalık hapis cezasına çarptırdı.
 
Mahkeme, CumhurbaÅŸkanı Ömer el-BeÅŸir'i istifaya çağıran protestolara katıldığı için Mehdi ve beraberindeki 19 parti üyesini mahkum etti.
 
Ayrıca muhalefet liderinin kızına 2 bin Sudan poundu (42 dolar) para cezası verdi.
 
Mehdi geçtiÄŸimiz hafta çaÄŸrıda bulunmuÅŸtu
GeçtiÄŸimiz hafta, eski Sudan BaÅŸbakanı ve muhalefetteki Milli Ümmet Partisi Genel BaÅŸkanı Sadık el-Mehdi, CumhurbaÅŸkanı Ömer el-BeÅŸir'e görevi bırakması, olaÄŸanüstü hali (OHAL) kaldırması ve protesto gösterilerinde gözaltına alınanların serbest bırakılması çaÄŸrısı yapmıştı.
 
''Tüm kadınları bırakın"
Sudan CumhurbaÅŸkanı el-BeÅŸir, ise dün baÅŸkent Hartum'da yaptığı konuÅŸmada, rejim karşıtı protesto gösterilerinde tutuklanan tüm kadınların serbest bırakılması talimatını verdi.
 
Sudan'daki protestolar
CumhurbaÅŸkanı el-BeÅŸir, 22 Åžubat'taki ulusa sesleniÅŸ konuÅŸmasında, uzlaşı hükümeti ile 18 eyaletteki yerel hükümetleri feshetti ve bir yıl süreyle olaÄŸanüstü hal ilan edildiÄŸini duyurdu.
 
Beşir konuşmasından saatler sonra yayımladığı kararnameyle Cezira Eyaleti Valisi Muhammed Tahir İla'yı başbakanlığa getirdi
 
Kararları takiben BeÅŸir'in yeniden aday olmak için anayasayı deÄŸiÅŸtirmesi, hayat pahalılığına zaten tepkili olan protestocuları sokaÄŸa döktü.
 
Protestolarda ÅŸu ana kadar hükümete göre 32, Uluslararası Af Örgütünün raporlarına göre 51 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.