Sosyal Medya

Güncel

Anket endişe verici: Aşırı sağın AP'de güçleneceği tahmin ediliyor

Bild gazetesinin yayınladığı yeni bir ankette ana akımlar güç kaybederken aşırı sağın güçleneceği öngörülüyor.



Almanya'nın Bild gazetesinin yayınladığı yeni bir ankette Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ana akım muhafazakar ve sosyal demokrat gruplar  büyük kayıplarla karşı karşıya iken aşırı saÄŸ partilerin  sandalyelerini iki katına çıkarması bekleniyor.

Bild, Fransa’da, Ä°talya’da ve Polonya’da, ankete katılan altı ülkenin üçünde aşırı saÄŸ partilerin öne çıktığını belirtti.

Cumartesi günü yayınlanan ankette, Avusturya’nın FPO partisi ve Fransa’daki Marine Le Pen’in Ulusal Ralli Partisi'ni içeren en saÄŸda bulunan Milletler ve Özgürlük Grubu’nun, 37’den 67’ye kadar sandalye sayısı kazanacağı tahmin ediliyor.

AÅžIRI SAÄž AVRUPA'NIN GENELÄ°NE YAYILIYOR

Anket, yerleÅŸik ana partilere iliÅŸkin derin endiÅŸeleri doÄŸrularken aşırı sağın tüm Avrupa genelinde yayılması bekleniyor.

Åžansölye Angela Merkel'in Hıristiyan Demokratlar'ın da aralarında olduÄŸu muhafazakar Avrupa Halk Partisi (EPP)'nin koltuk sayısı 174'e düÅŸerken, Sosyalistler ve Demokratlar Ä°lerleme Ä°ttifakı'nın (S&P) 141 sandalyeye ulaÅŸtığı görülmüÅŸtü.

Anket sonuçlarına göre Avrupa Liberalleri ve Demokratları Ä°ttifakı (ALDE) 101'e 33 sandalye kazanacak, Avrupa YeÅŸilleri (EFA) 8 sandalye kaybedecek.

Anketler Åžubat ayı sonlarında ve Mart ayı baÅŸlarında Almanya, Avusturya, Ä°talya, Polonya, Ä°spanya ve Fransa'da gerçekleÅŸtirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.