Sosyal Medya

Güncel

BİM'den A Haber'e sert cevap: Asılsız ve iftira

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş' den yapılan açıklamada ; ''Kurumumuza doğrudan zarar vermeyi amaçlayan bu yayınlar nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur.'' denildi.



KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

9 Mart 2019 cumartesi günü, Ahaber televizyonu, ahaber.com, takvim.com.tr ve bazı internet sitelerinde, ÅŸirketimizin kurumsal yapısına ve marka deÄŸerine yönelik asılsız haber, iftira ve suçlamalar yer almıştır. Kurumumuza doÄŸrudan zarar vermeyi amaçlayan bu yayınlar nedeniyle aÅŸağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu olmuÅŸtur. 1995 yılında kurulan BÄ°M BirleÅŸik MaÄŸazalar A.Åž. yurt içi ve yurt dışında 7.550 ÅŸubesi, yaklaşık 48 Bin çalışanı (%39’u kadın) ve 32,3 Milyar TL cirosuyla Türkiye’nin en büyük perakende ÅŸirketidir.

BÄ°M borsadaki hissedarları için Kamu Aydınlatma Platformu’na her yıl sonu düzenli olarak resmi bilgi vermekte ve ÅŸirket verilerini açıklamaktadır.

Bu yıl yayınlanan bilgilendirme notunda ÅŸirketimiz, 2018 yılında % 30 büyümüÅŸ, 6.000 kiÅŸiye yeni iÅŸ istihdamı saÄŸlamış, toplam vergi ve sosyal güvenlik ödemeleri olarak kamuya 1,5 milyar TL’den fazla katkı saÄŸlamış olduÄŸunu açıklamıştır.

Bu yapısıyla BÄ°M, Türkiye’nin en çok vergi veren, en çok istihdam saÄŸlayan, ekonomiye en çok katkı saÄŸlayan ÅŸirketleri arasında yer almıştır.

Türkiye ekonomisinin ‘daraldığı’, ‘krize girdiÄŸi’ söylentileri arasında, BÄ°M bu iddiaları çürütürcesine yeni istihdamlar gerçekleÅŸtirmiÅŸ, yurt dışında yeni ÅŸubeler açmış, hissedarlarına kar ettirmiÅŸ ve Türkiye ekonomisine katkı saÄŸlamıştır.

Åžirketimizin büyümesinin ve kar etmesinin temel sebebi; yüksek maliyet disiplini, verimlilik odaklı operasyon yaklaşımı, sektör ortalamalarının çok altındaki brüt kar marjları ve “yüksek kalite, düÅŸük fiyat” ÅŸiarıyla, ürün fiyatlarını mümkün olan en düÅŸük seviyelerde tutmasıdır. Bu nedenledir ki her geçen yıl vatandaÅŸlarımızın ÅŸirketimize teveccühü artmıştır.

Åžirketimiz, ürünlerine düÅŸük kar marjları yansıtması sebebiyle enflasyonun artmasına engel olduÄŸu gibi, hükümetimizin ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ kampanyasına yoÄŸun destek vermiÅŸ ve bazı ürünlerde zararına satışı göze almıştır.

Tüm bunlara raÄŸmen, adı geçen yayın organları basın etiÄŸini, ahlakı ve hukuku hiçe sayarak, ÅŸirketimizi “fırsatçılık, kaos simsarı, vatandaşın cebini yakarak kar rekoru kıran, fiyatlarda oynayan” bir kurum gibi göstermesi ÅŸaÅŸkınlıkla karşılanmıştır.

Asılsız iddialar, yanlış bilgiler ve iftira niteliÄŸi taşıyan bu yayınların kötü amaçlarla hazırlandığı aÅŸikardır.

Åžirketimizin iÅŸsizliÄŸi azaltacak istihdamlar yapmasını, yeni yatırımlarla ekonomiye katkı saÄŸlamasını, borsada hissedarlarına kar ettirmesini ve yüksek vergiler vermesini adeta bir “suçmuÅŸ” gibi gösteren bu yayınlar, ayrıca kendi içinde büyük bir çeliÅŸkidir.

Hukuku, basın etiÄŸini, ahlakı ve ekonominin reel verilerini hiçe sayan bu asılsız yayınlar, ÅŸirketimize deÄŸil ama Türkiye ekonomisine ve demokratik yapısına büyük zarar vermektedir.

BÄ°M, Türkiye’nin en büyük ÅŸirketlerinden biri olarak, ekonomiye katkı saÄŸlamaya, milletine uygun fiyatlı ürün temin etmeye, yurt içindeki 6.800, yurt dışındaki 750 ÅŸubesiyle ülkesine hizmet etmeye devam edecektir.

Öte yandan kurumsal yapısına, marka deÄŸerine, finansal yapısına zarar vermeyi amaçlayan bu kötü niyetli yayınlar için Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde yargı süreçleri baÅŸlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BÄ°M BirleÅŸik MaÄŸazalar A.Åž.

1 Yorum

  1. birisi

    Mart 10, 2019 Pazar 20:46

    sebepsiz fiyat artışlarını görmezden mi gelelim yani?

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.