Sosyal Medya

Güncel

Elektrik kesintisinden ABD'yi sorumlu tuttu: Yüksek teknoloji ile saldırıya uğradık

Caracas'ta düzenlenen 'Antiemperyalist' mitinginde konuşan Venezuela Devlet Başkanı Maduro "Bugün ülkedeki elektrik kesintisinin neredeyse yüzde 70'ini gidermiştik ancak elektrik hatlarına, yalnızca ABD hükümetinin sahip olduğu yüksek teknoloji kullanılarak yapılmış bir saldırı düzenlendi" diyerek ülkede yaşanan elektrik kesintilerinden ABD'yi sorumlu tuttu.



Tarihinin en ciddi siyasi krizinin yanı sıra son iki günü elektriksiz geçiren Venezuela'da iktidardaki Venezuela BirleÅŸik Sosyalist Partisi (PSUV) tarafından baÅŸkent Caracas'taki devlet baÅŸkanlığı sarayı Miraflores'in önünde Maduro'ya destek mitingi düzenlendi.

19-03/10/basliksiz-1-1552199408.jpg

ABD'nin eski Devlet BaÅŸkanı Barack Obama'nın 2015'de imzaladığı, Venezuelanın ABD için ulusal tehdit olarak görüldüÄŸü kararnamenin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Antiemperyalist mitinge Venezuela Devlet BaÅŸkanı Maduro ve eÅŸi Cilia Flores'in yanı sıra DışiÅŸleri Bakanı Jorge Arreaza ve Venezuela Kurucu Meclis BaÅŸkanı Diosdado Cabello da katıldı.

19-03/10/basliksiz-1-1552199432.jpg

Maduro, Obama dönemindeki çıkarılan kararname hakkında, "Obama Jamaika'da yaptığı bir açıklamayla Venezuela'yı ulusal bir tehdit olarak tanımlamanın hata olduÄŸunu kabul etmiÅŸti. Ben daha sonra ona, bu yaptığının aşırılık yanlısı gruplara kapı açacağını söyledim o da bunu düzelteceÄŸini söyledi ama öylece kaldı." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
ELEKTRÄ°K KESÄ°NTÄ°LERÄ°NÄ°N NEDENÄ° ABD VE GUAÄ°DO
 
Maduro, geçen perÅŸembe meydana gelen ve Venezuela'yı yaklaşık iki gün karanlıkta bırakan elektrik kesintisine, ülkenin büyük bölümüne elektrik saÄŸlayan Guri Elektrik Santrali'ne düzenlenen siber saldırının neden olduÄŸunu açıkladı. Elektrik kesintisinden ABD'yi ve kendini geçici devlet baÅŸkanı ilan eden Juan Guaido'yu sorumlu tutan Maduro, Guaido'ya "palyaço" ve "kukla" benzetmesinde bulundu.

19-03/10/basliksiz-1-1552199305.jpg


Maduro, Venezuela'nın bir "yıpratma savaşıyla" karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bugün ülkedeki elektrik kesintisinin neredeyse yüzde 70'ini gidermiÅŸtik ancak elektrik hatlarına, yalnızca ABD hükümetinin sahip olduÄŸu yüksek teknoloji kullanılarak yapılmış bir saldırı düzenlendi." dedi.
 
Venezuela Ulusal Elektrik Åžirketinde casusların olduÄŸunu ve bunların elektrik kesintisine neden olduÄŸunu söyleyen Maduro, bu kiÅŸilerin en kısa zamanda tespit edilip cezalandırılacaklarını belirtti.
 Maduro, halkından anlayış beklediÄŸini ifade ederek, "Zor bir dönemdeyiz, yoÄŸun bir ÅŸekilde çalışıyoruz. Son yıllarda üstesinden geldiÄŸimiz diÄŸer büyük sıkıntılar gibi bunun da üstesinden geleceÄŸiz." diye konuÅŸtu.
 
NE OLMUÅžTU?
 
Venezuela'nın büyük bölümüne elektrik saÄŸlayan Simon Bolivar Hidroelektrik Santrali'nde perÅŸembe günü meydana gelen arıza nedeniyle ülkenin 23 eyaletinin 22'sinde elektrik kesintisi yaÅŸanmıştı. Hükümet, Guri adıyla da bilinen hidroelektrik santraline saldırı düzenlendiÄŸini ve bunun sonucunda ülkenin elektriksiz kaldığını açıklamıştı.
 
Muhalifler ise elektrik kesintisinin yenilenmeyen altyapı sebebiyle meydana geldiÄŸini ileri sürmüÅŸ ve bu durum nedeniyle Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro ve hükümeti suçlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.