Sosyal Medya

GENAR Araştırma Şirketi: Hangi parti kararsız seçmenini sandığa götürürse o başarılı olur

Yerel seçimlere katılımın %80'e ulaşacağını belirten GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, "Hangi parti kararsız seçmenini sandığa götürürse o başarılı olur" dedi.



Seçimleri deÄŸerlendiren Ä°hsan AktaÅŸ, yerel seçimlerde sürpriz sonuçlar beklediÄŸini belirterek, "31 Mart seçimleri 50 ile 48'in mücadelesi olacak, 25 ile 50'nin mücadelesi olmayacak" dedi.
 
GENAR AraÅŸtırma Åžirketi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°hsan AktaÅŸ, Türkiye Genç Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi (TÜGÄ°AD) Ege Åžubesi’nin Ä°zmir’de bir otelde düzenlediÄŸi “2019 Yerel Seçimlere DoÄŸru DeÄŸerlendirmeler” baÅŸlıklı toplantısına katıldı. 
 
 AktaÅŸ, yerel seçim sürecinin genel seçim havasında geçtiÄŸini ifade ederek, geçmiÅŸte yerel seçimler öncesi siyasi partilerin köprü ve yol gibi temel hizmetleri vaat olarak söylediÄŸini, bu seçim öncesi bu tip vaatlerin geri planda kaldığını kaydetti. 
 
AktaÅŸ, seçimlere katılım oranının yüzde 80 olacağını düÅŸündüÄŸünü idile getirerek, “CHP ve AK Parti seçmeninin ciddi bir sandığa gitmeme ve geri durma eÄŸilimi var. Seçime gitmeden önce iki partinin de yapacağı ÅŸey galiba, baÅŸka partilerden oy almak yerine daha çok kendi partililerini sandığa gitme konusunda ikna etmek olacak. Hangi parti kararsız seçmenini sandığa götürürse o baÅŸarılı olur.” dedi. 
 
AktaÅŸ, konuÅŸmasına ÅŸu ÅŸekilde devam etti; “Ä°ttifak olmasaydı seçim sonuçlarına iliÅŸkin çok iddialı cümle kurabilirdim. ‘Bir önceki seçimle aynı, tekrarlanır’ gibi. Åžehirlerin çoÄŸunda 45-49, 48-51 gibi, arada baÅŸka parti varsa 44-50 gibi oranlar var. Åžehirlerde bir iki puanla kazanmalar ve kaybetmeler olacak. Sürpriz bir seçim bekliyorum. 31 Mart seçimleri 50 ile 48’in mücadelesi olacak, 25 ile 50’nin mücadelesi olmayacak.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.