Sosyal Medya

Apple CEO'su Tim Cook, Trump'ın gafı sonrası adını değiştirdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, kendisine yanlışlıkla 'Tim Apple' olarak hitap etmesinin ardından Apple CEO'su Tim Cook Twitter ismini değiştirdi.



Trump, Amerika Ä°ÅŸgücü Politikaları Danışma Kurulu ile yaptığı görüÅŸmede Apple CEO'su Tim Cook ile bazı ÅŸirketlerin temsilcileriyle Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Ancak konuÅŸması sırasında Cook'a hitap ederken "Bundan minnettarız Tim Apple" ifadelerini kullandı. 

Görüntülerin sosyal medyaya düÅŸmesinin ardından binlerce kullanıcı konuyla ilgili esprili yorumlarda bulundu. Trump'ın daha önce yaptığı benzer hataları hatırlatan kullanıcılar "Kulübe hoÅŸ geldin Tim" yorumu yaptı.

​Cook da bu olay sonrası Twitter profilinde isminin yanına Apple simgesi koyarak kullanıcı adını 'Tim Apple' ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirdi. 

​Apple CEO'sunun bu hamlesi, Trump'ın gafına eğlenceli bir yaklaşım olarak algılandı.

Ancak profildeki Apple simgesi Unicode sembolü olmadığı için sadece Ä°OS gibi Apple iÅŸletim sistemlerinde görülebiliyor. Android ya da Windows kullanıcıları söz konusu Apple iÅŸaretini göremiyor.

DAHA ÖNCE DE YAPTI

Başkan Trump'ın isimler hakkında yaptığı ilk hata bu değil.

Trump, geçen yıl bir konuÅŸması sırasında yüksek teknoloji havacılık konusunda dünya lideri olan Lockheed Martin ÅŸirketinin CEO'su Marillyn Hewson'ın adını ‘Marillyn Lockheed' olarak söylemiÅŸti. Trump, internet satış sitesi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u da ‘Jeff Bozo' diye anmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.