Sosyal Medya

Güncel

Hizbullah'ı terör listesine alan İngiltere'nin bakanı Lübnan'da

25 Şubat'ta Lübnan Hizbullahı'nı, siyasi kanadı dahil terör örgütleri listesine alan İngiltere'nin Orta Doğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt Lübnan'da



Lübnan CumhurbaÅŸkanı MiÅŸel Avn, Hizbullah'ın bölgesel nüfuza sahip olmasının Lübnan siyasetinde etkili olduÄŸu anlamına gelmediÄŸini söyledi.

Lübnan CumhurbaÅŸkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Avn, ülkesini ziyaret eden Ä°ngiltere’nin Orta DoÄŸu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt'ı baÅŸkent Beyrut'taki Baabda CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

GörüÅŸme sırasında iki ülke arasındaki iÅŸ birliÄŸi ve Ä°ngiltere'nin Lübnan ordusuna olan desteklerine dikkati çeken Avn, ikili iliÅŸkilerin daha da ileriye taşınması temennisinde bulundu.

Ä°ngiltere'nin Hizbullah'ı terör örgütü listesine alma noktasına da deÄŸinen Avn, Hizbullah'ın bölgesel nüfuzunun Lübnan siyasetinde etkili olduÄŸu anlamına gelmediÄŸini savundu.

Burt de ülkesinin Hizbullah'a yönelik kararının iki ülke arasındaki iliÅŸkileri etkilemeyeceÄŸini vurguladı.

Ülkesindeki Suriyeli mültecilerin olumsuz etkilerinin günden güne arttığını dile getiren Avn, bu nedenle mültecilerin ülkelerine dönmeleri için Lübnan'ın desteklenmesi gerektiÄŸini kaydetti.

Ä°ki günlük resmi temaslarda bulunmak üzere Lübnan'a gelen Ä°ngiliz Bakan Burt, dün BaÅŸbakan Saad el-Hariri ve DışiÅŸleri Cibran Basil ile bir araya gelmiÅŸti.

Ä°ngiliz Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, 25 Åžubat'ta Lübnan Hizbullahı'nı, siyasi kanadı dahil terör örgütleri listesine aldığını duyurmuÅŸtu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'daki Hizbullah'ın terör listesine alındığı bildirilmiÅŸti. 

Ä°ngiltere daha önce Hizbullah'ın sadece askeri kanadını terör listesine almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.