Sosyal Medya

Güncel

ABD'den yeni karar: Maduro'ya yakın 77 memurun vizesi iptal edilecek

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yakın üst düzey yetkili 77 memur ve aileleri için verilen vizelerin iptal edileceğini açıkladı.



ABD, Maduro üzerindeki baskılarını her geçen gün sertleÅŸtiriyor. ABD BaÅŸkan Yardımcısı Mike Pence, Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro’ya yakın üst düzey yetkili 77 memur ve aileleri için verilen vizelerin iptal edileceÄŸini açıkladı.
 
Pence, Washington’ın Venezuela’da demokrasi ve özgürlük saÄŸlanana kadar Maduro’nun yaÅŸanacak her türlü olaydan sorumlu tutulacağı uyarısını tekrarladı. Maduro’nun iktidara sahip olmasının tek yolunun, “takipçilerinin vahÅŸiliÄŸi” ve Küba’dan aldığı yardım sayesinde olduÄŸunu iddia etti.
 
ABD, geçen hafta 49 Venezuelalı yetkilinin vizesini iptal etmiÅŸti. 
 
CHAVEZ’Ä°N KIZINA SINIR DIÅžI TALEBÄ° 
 
Öte yandan ABD’de binlerce insan, Venezuela’nın eski Devlet BaÅŸkanı Hugo Chavez’in kızı Maria Gabriela Chavez’in sınır dışı edilmesi için harekete geçti. BirleÅŸmiÅŸ Milletler’de Venezuela’nın Daimi Delegesi Maria Gabriela Chavez’in sınır dışı edilmesi için ÅŸimdiden 30 bin imza toplandığı bildirildi.
 
Beyaz Saray’da, “We The People-Biz Ä°nsanlar” platformu tarafından toplanan imzalar için, "ABD’nin Venezuela’daki konumu ve Maduro rejimini tanımamama kararı ile Chavez’in sınır dışı edilmesini talep ediyorlar” açıklaması yapıldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.