Sosyal Medya

Bu nasıl bir sahtekarlıktır! Bunun adı araştırma filan değil düpedüz manipülasyondu

Büyükşehir belediye seçimlerine dair yapılan bir ankette en yakın rakibinden yüzde 5 önde görünen bir aday, bir başka ankette aynı en yakın rakibinden yüzde 10 nasıl geride olabiliyor? Aynı ülkede, aynı kentte, aynı dönemde, az çok aynı katılımcı sayısıyla farklı iki şirket tarafından yapılan iki ayrı araştırmada hata payı olur, kabul edilebilir rakamsal farklar da olur ama böyle bir uçurum nasıl olur arkadaş? Bu nasıl bir sahtekarlıktır! Sektördeki namuslu, işini layıkıyla yapan tüm kamuoyu araştırma şirketlerini tenzih ediyorum ama bunun adı araştırma filan değil düpedüz manipülasyondur.



Candaş Tolga Işık - Posta
 
ŞİŞLİ'DE BİR İHTİMAL DAHA VAR O DA...
 
CHP yönetimi ve Mustafa Sarıgül arasındaki Eyüp inadı Sarıgül’ün istifa edip, ÅžiÅŸli’den DSP adayı olmasıyla sonuçlandı. Sarıgül kendi kazanacağını iddia ederken baÅŸta KılıçdaroÄŸlu olmak üzere tüm CHP’liler “Biz kazanacağız” diyor. Kim kazanacak bilmiyorum.
 
Zira benim artık bu anketlere zerre itimadım kalmadı. Sarıgül kazanırsa CHP göz göre göre Ä°stanbul’un bir metropol ilçesini kaybetmiÅŸ olacak. CHP kazanırsa bu Sarıgül’ün siyasi hayatının sonu olacak. Peki CHP adayı ve Sarıgül çekiÅŸmesinde aradan bir baÅŸka aday sıyrılırsa ne olacak? Siyaset okullarında ders diye anlatılacak bir ibret hikayesi olacak, ne olsun!
 
MARMARA'DA SON 3 AYDA 6 DEPREM OLDU!
 
Önceki gün Marmara Denizi’nde 4 büyüklüÄŸünde bir deprem oldu. Bu deprem beklenen büyük Ä°stanbul depreminin öncüsü mü deÄŸil mi bilmiyorum. Ancak uzmanların altını çizdiÄŸi bir bilgi var ki uykularımı kaçırıyor: 2019’un ilk 3 ayında Marmara’da bu büyüklükte 6 deprem olmuÅŸ!
 
Bugüne kadar Marmara’da bu büyüklükte deprem olma sıklığı yılda en fazla 5... Deprem profesörünü seksi erkek seçen bir ülkede bu kimin umurunda, o da ayrı mevzu tabii!
 
NE OLUR HERKES KARELÄ° CEKET GÄ°YMESÄ°N!
 
CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın baÅŸlattığı kareli ceket modası AK Parti’de çok yanlış anlaşıldı. ErdoÄŸan’ın tarzı, yaşı, boyu, kilosu itibarıyla kareli ceket ona yakışıyor. Ancak önceki gün bir AK Parti toplantısında daha sakalı yeni terlemiÅŸ, 1 metre 60 santim civarında, bir hayli kilolu bir kardeÅŸimizin kareli ceketini görünce kendimi tutamadım, “Bu olmuÅŸ mu kardeÅŸ sana hiç” dedim.
 
“Abi Tayyip Bey giyiyor...” dedi. “Tamam o giyiyor da bir ona bak bir kendine bak güzel kardeÅŸim... Vücut özelliklerine, yaşına daha uygun ÅŸeyler giysene” dedim. Sonra üzüldüÄŸünü görünce içime dert oldu, iki saat gönlünü almakla uÄŸraÅŸtım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.