Sosyal Medya

Güncel

Wall Street Journal: Esed'in iktidarda kalma arzusu uğruna Suriyeliler bedel ödedi

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan bir makalede, Suriye rejimi lideri Beşşar Esed'in kendi bekası uğruna ülkede 8 yıldır büyük yıkımlara yol açtığı vurgulanarak "Esed'in iktidarda kalma arzusu uğruna sıradan Suriyeliler her şeyin bedelini ödedi." değerlendirmesine yer verildi.



Gazetede, "Raja Abdurahim" imzasıyla çıkan "Esed ya da biz bu ülkeyi yakacağız: Suriye rejimi nasıl hükümetini devam ettirdi" baÅŸlıklı makalede, Suriye'de 8 yıldır süren savaşın bilançosu ve Esed'in politikaları masaya yatırıldı.
 
Ülkede 15 Mart 2011'de protestocular ilk kez sokaÄŸa çıktığında, Esed rejiminin gerilimi azaltacak ılımlı bir politikayı tercih etmediÄŸi vurgulanan makalede, "Bunun yerine Esed rejimi ÅŸiddetle baskı kurmayı, protestocuları 'terörist' olarak nitelemeyi ve bu göstericileri silahlı bir direniÅŸ kurmaya itmeyi seçti." görüÅŸüne yer verildi.
 
SURÄ°YELÄ°LER HER ÅžEYÄ°N BEDELÄ°NÄ° ÖDEDÄ°LER
 
Suriye'deki 8 yıllık iç savaÅŸ nedeniyle yaklaşık yarım milyon kiÅŸinin öldüÄŸü, insanların yıkık binaların zemin katlarında yaÅŸadığı, çocukların penceresiz kapısız okullara gittiÄŸi ve yaklaşık 11 milyon kiÅŸinin yerinden edildiÄŸine iÅŸaret edilen makalede, "Esed'in iktidarda kalma arzusu uÄŸruna sıradan Suriyeliler her ÅŸeyin bedelini ödedi." ifadesi kullanıldı. 
 
Makalede, Esed rejiminin Halep ve Suriye'nin diğer kesimlerindeki tarihi dokulara da ciddi zararlar verdiği vurgulandı.
 
Makalede görüÅŸlerine yer verilen, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Suriye Masası eski Åžefi Frederic Hof, "Esed, ancak bu gösterileri bir mezhep mücadelesi ve silahlı mücadeleye çevirirse ayakta kalabilecekti." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.