Sosyal Medya

Güncel

ABD'li yetkili: Trump, kendisini Erdoğan’a yakın hissediyor

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Türkiye ile ABD arasında son günlerde yaşanan sorunlar hakkında ABD'li üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı bilgileri paylaştı. Söz konusu bilgilere göre, 'Trump, kendisini Erdoğan'a yakın hissediyor, sempati duyuyor, çok seviyor.'



Ä°ran'la iliÅŸkiler, Suriye sorunu, S-400 füzeleri ve ABD BüyükelçiliÄŸinde görevli Türk çalışanların FETÖ baÄŸlantıları nedeniyle gözaltına alınmaları Türk-ABD iliÅŸkilerinde sorunlu konuların başında geliyor.

Hande Fırat'ın haberine göre, bu sorunlar konusunda ABD'li üst düzey bir yetkili önemli açıklamalar yaptı. "Türkiye ile iliÅŸkilerimize son derece önem veriyoruz, 60 yılı geride bıraktığımız bir ittifak. Karşılıklı imkanlardan oluÅŸan bir ortaklık" mesajı verdi.

Ä°ki ülke arasında zorlayan bazı meseleler konular bulunduÄŸuna dikkat çeken üst düzey yetkili bu konular arasında iran, suriye s 400 ve bazı yerel çalışanlarının alı konulmasını gösterdi.

Türk makamlarıyla yakın temasta sorunları çözmek için bulunduklarını belirtti. Ä°ki ülke arasındaki diyaloÄŸun zengin, derin ve alttan üste her düzeyde sürüyor olmasının önemli olduÄŸunu belirtti. Özellikle CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ile ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın iliÅŸkisine dikkat çekti.

"Trump, kendisini ErdoÄŸan'a yakın hissediyor, sempati duyuyor, çok seviyor. Ä°letiÅŸim kurmaktan keyif alıyor" mesajı verdi. Halihazırdaki sorunların birlikte çalışılarak çözüleceÄŸinden emin olduÄŸunu söyledi. Bu çalışmalar sonunda saÄŸlam olan Türkiye-ABD iliÅŸiklerinin daha da önemli hale geleceÄŸi beklentisi anlatıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.