Sosyal Medya

Güncel

İran Dışişleri: Cevad Zarif, Esed'in ziyareti konusunda bilgilendirilmedi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanlığı'nın, Beşar Esed'in Tahran ziyaretinden hiçbir şekilde haberdar olmadığını belirtti.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, DışiÅŸleri Bakanlığı sitesinden Esed'in ziyaretiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada bakanlığın, bu temaslara iliÅŸkin bilgilendirilmediÄŸi eleÅŸtirisinde bulundu.

Açıklamasında, DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve bazı diplomatların bu ziyaretten haberdar edilebileceÄŸine iÅŸaret eden Kasımi, “DışiÅŸleri Bakanlığı, bu ziyaretin hiçbir aÅŸamasıyla ilgili bilgilendirilmedi. Ziyaretin sonuna kadar bakanlığa bilgi verilmedi” ifadelerini kullandı.

"Ä°STÄ°FANIN SEBEBÄ° BU TÜR KOORDÄ°NASYONSUZLUKLAR"

Kasımi, Zarif'in istifasının bu konuyla baÄŸlantılı olduÄŸu yönündeki iddialara iliÅŸkin de ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı:

“Zarif'in istifasının nedenlerinden bir tanesi de DışiÅŸleri Bakanlığı ile olan bu tür koordinasyonsuzluk durumlarıydı. Ancak daha önce açıklandığı gibi Sayın Bakan'ın istifası ÅŸahsi bir meseleden kaynaklanmamıştır. Zarif'in çabası DışiÅŸleri Bakanlığı ve diplomatik kurumların asli konumlarına yükselmesi içindi.”

ZARÄ°F'Ä°N Ä°STÄ°FASI

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Zarif, 25 Åžubat'ta sosyal medyada hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiÄŸini duyurmuÅŸtu. Ä°stifa kararı CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani tarafından reddedilen Zarif, 27 Åžubat'ta Ä°ran'a resmi ziyarette bulunan Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan için düzenlenen resmi karşılama töreninde hazır bulunmuÅŸtu.

Zarif'in, Suriye lideri BeÅŸar Esad'ın 25 Åžubat akÅŸamı Ä°ran'ın dini lideri Ali Hamaney ve CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani ile yaptığı ve uluslararası basına fotoÄŸraflarla yansıyan görüÅŸmelerden haberdar edilmediÄŸi gerekçesiyle istifa ettiÄŸi belirtilmiÅŸti.

Ä°ran'daki “Entekhab” sitesi muhabirine yaptığı açıklamada Zarif'in, “Bugün yapılan görüÅŸmelerdeki fotoÄŸraflardan sonra Cevad Zarif'in DışiÅŸleri Bakanı olarak artık dünyada itibarı yoktur” dediÄŸi ifade edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.