Sosyal Medya

Gül-Davutoğlu ekibi: AK Parti başarısızlığını bize yükleyecek

Abdullah Gül ve Davutoğlu’nun yeni parti kuracağı iddiaları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gül ve Davutoğlu’na yakın isimler, AK Parti’nin 31 Mart seçimlerinde yaşanabilecek başarısızlığı kendilerine yükleyeceğini belirtiyor.



GeçtiÄŸimiz haftanın ana gündem maddelerinden biri eski CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve uzun yıllar ekonominin dümeninde bulunmuÅŸ eski BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan gibi artık AK Parti ile arasına mesafe koyduÄŸu sır olmayan isimlerin “yeni parti” için kolları sıvadığı haberleri oldu.Bir tarafta Abdullah Gül-Ali Babacan ikilisinin, diÄŸer tarafta Ahmet DavutoÄŸlu’nun parti kuracağı söyleniyor. Önce “iki parti kurulacak” diye baÅŸlayan iddialar daha sonra “tek parti için çalışma yapılıyor” iddialarına dönüÅŸtü
 
.Gazete Duvar'da yer alan habere göre, haberlere konu olan iki grubun kendi ağızlarından anlattıkları ÅŸöyle:Bizim rahatsızlığımız sır deÄŸil. Bir süredir bizlere parti kurmamız için çeÅŸitli kesimlerden, kiÅŸilerden telkinler, baskılar geldiÄŸi ortada.
 
Bunun için sosyal medya hesaplarımızın altındaki yorumlara bakmanız yeterli.Gül-DavutoÄŸlu-Babacan isimlerinin zaman zaman bir araya geldiÄŸi doÄŸru ancak birlikte hareket ettikleri iddiası yanlış.Ahmet DavutoÄŸlu yenibirparti.org sitesinden medya aracılığıyla haberdar oldu. Bu siteyle iliÅŸkisi yoktur. Biz de baktık ve gördük ki bu adres 2018 yılında alınmış.DavutoÄŸlu’nun hangi noktada olduÄŸunu merak edenlerin, 16 Nisan Referandumu için Konya’da düzenlenen “Evet” mitingindeki konuÅŸmasına bakmaları yeterlidir. Hoca orada konuÅŸmasını “evet” demeden bitirmiÅŸtir.31 Mart yerel seçimine bu kadar kısa zaman kala bu üç ismin yeni parti/partiler kuracağı iddiası AK Parti tarafından kullanılmaktadır.Dış düÅŸmanlarla yetinmeyen AK Parti, olası bir baÅŸarısızlığı “iç düÅŸmanlara” fatura etmek için bu dedikodunun dolaşıma girmesinden memnuniyet duymaktadır.Bir parti kurulacak veya kurulmayacak demek için henüz erken. Herkes 31 Mart seçiminin sonucunu beklemek zorunda olduÄŸunu biliyor. 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.