Sosyal Medya

Güncel

Ali Osman Aydın: Allah Adına Konuşmak ve Trol Doğulmaz, Trol Olunur

Ali Osman Aydın- Yeni Akit



Bazı insanlardaki kendinden emin olma hali hakikaten insanı ÅŸaşırtıyor. Nasıl bu kadar kendilerine güvenebiliyor, bu kadar net konuÅŸabiliyorlar, korku ve ümit arasında biri olarak bunu anlayamıyorum. Sözünü ettiÄŸim kiÅŸilerden biri, AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar… Gülpınar partisinin seçim bürosu açılışında halka ÅŸöyle seslendi: “ErdoÄŸan’ı desteklemek imanın  bir gereÄŸidir… Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor. Bize bu emaneti verdiniz. Ben de gönül rahatlığıyla, vicdan rahatlığıyla size diyorum ki, yarın inÅŸallah mahÅŸerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiÄŸinizden dolayı size inÅŸallah hiçbir hesap sormayacak."
 
Sözler böyle…
 
Gülpınar, emanet ehli olduklarının ve Allah huzurunda yapılacak “emanet" yargılamasından sorunsuz çıkılacağının garantisini veriyor halka.
 
Yani demek istiyor ki:
 
Bizde torpil, adam kayırma, kadroları partililerle doldurma olmaz.
 
Bizde devlet parasıyla kiralanmış milyonluk makam otomobillerine binilmez.
 
Sucuk, mantı, hamsi festivalleri gibi israf sayılacak harcamalar yapılmaz.
 
Ä°haleler ÅŸeffaftır. Görevler sadece “ehline” teslim edilir.
 
Devletten zenginleÅŸmeye asla izin verilmez.
 
Kibir, riya, yalan, halka yukarıdan bakmak semtimize uğramaz.
 
Bizim yönetimimizde ilkesizlik, tutarsızlık, adaletsizlik olmaz, olamaz…
 
Bu konularda zerre eksiklik olmadığını söylemeye çalışıyor Gülpınar.
 
****
 
Merak ediyorum…
 
Allah adına verilen bu garantiyle ilgili Müslüman ahalimiz ne düÅŸünüyor acaba? 
 
Nesefi akaidinde: el-Emnu min''Allahi teâlâ küfrun.” Yani, “Allah’tan emin olmak küfürdür” ÅŸeklinde meÅŸhur bir kaide mevcuttur. (Sözler ne kadar açık olursa olsun biz kesinlikle böyle bir ithamda bulunmuyoruz.) Diyanet yöneticileri bu  kaideyi gayet iyi biliyor olmalılar. Acaba bu kaideden yola çıkarak söylenen sözlerle, topluma Allah adına verilen garantiyle alakalı söylemeleri gereken bir ÅŸeyler olduÄŸunu düÅŸünmüyorlar mı?
 
Aynı sözleri bir muhalefet üyesi söyleseydi de yine sessiz mi kalınırdı?
 
Dini, yerel seçimlerin bir unsuru olarak konuÅŸlandırmak isteyen bazı kiÅŸilerin yaptıkları dine karşı bir haksızlık deÄŸil mi? Böyle bir haksızlığa ilk tepkiyi diyanetten beklemekte haksız mıyız?
 
Ne dersiniz?
 
28 ÅžUBAT BÄ°TTÄ° MÄ°?
 
28 Åžubat’ın en büyük maÄŸdurlarından bir kısmı da, benim de içinde olduÄŸum imam hatiplilerdi… O dönem okullarımız polis araçlarıyla kuÅŸatılmıştı. Ama bundan daha da kötüsü üzerimizden bir silindir gibi geçen kat sayı uygulamasıydı. Bu uygulama, o kuÅŸaÄŸa mensup; yeteneklerine, zekalarına, ÅŸahsiyetlerine ÅŸapka çıkarılacak pek çok arkadaşımı bir kasırga gibi, bir daha toparlanamayacakları bilinmezliklere doÄŸru savurdu… Önemli iÅŸler yapabilecek, memlekete faydası olabilecek yığınla yetenekli genç önce katsayı darbesini, ardından birkaç sene sonra patlayan 2001 ekonomik krizinin darbesini yiyerek, kayalara çarpmış bir yelkenli gibi geleceklerini yitirdiler. ÇoÄŸu üniversite ile baÅŸka noktalara ulaÅŸabilme imkanı bulabilecekken, bir yerlerde eleman olarak çalışmak zorunda kaldı. Bir daha da toparlanma fırsatları da olmadı çoÄŸunun. Dolayısıyla hayatlarının tam da yükselme döneminde, bu travmatik kırılmayı yaÅŸayan o talihsiz kuÅŸak için 28 Åžubat daha uzun yıllar bitecek gibi deÄŸil...  
 
MISIR’DAKÄ° Ä°NFAZLAR
 
Hukukun iktidarlar elinde nasıl bir silaha dönüÅŸtüÄŸünün en kanlı örneklerinden birini Mısır’ın darbe yönetimi veriyor bugünlerde. Tam dokuz muhalif genç akıl almaz iÅŸkencelerden sonra infaz edildiler geçenlerde. Allah makamlarını cennet etsin. Yaptıkları çok büyük, çok aziz bir ÅŸey… Ve ölümleriyle, Mısır’da daima zalim Firavunların karşısına dikilecek Musa’lar olduÄŸu gerçeÄŸini dünyanın aklına kazıdılar.
 
“SAVUNMASIZ ASKER”MÄ°Åž!
 
CHP’nin çok enteresan bir Belediye BaÅŸkanı var Hatay’da. 
 
15 Temmuz ile ilgili belediye meclisinde üyelere: “Savunmasız askerler, ÅŸehitlerimiz ve hepsi için saygı duruÅŸuna…” demiÅŸ.
 
Bu baÅŸkan, vatanını koruyan asker ile vatanını iÅŸgale kalkışan darbeciler arasındaki büyük mü büyük o farkı anlayamamış anlaşılan… Hataylılar ilk seçimde anlatırlar umarım.   
 
PARTÄ° SLOGANLARI NELER DÜÅžÜNDÜRÜYOR?  
 
Ak Parti “Gönül BelediyeciliÄŸi” sloganı ile adaylarını lanse ediyor.
 
Bence yerel yönetimlerde gönülden daha çok rasyonelliÄŸe ihtiyacımız var…
 
CHP’nin yerel seçim sloganı ise, “Derman BelediyeciliÄŸi”…
 
Konu CHP ve sloganı dillendiren Kemal KılıçdaroÄŸlu olunca akla ÅŸu söz geliyor: “Kendisi muhtâc-ı himmet bir dede/ nerde kaldı gayrıya himmet ede.”
 
MHP’nin sloganı,  "Beka için milli karar, Cumhur için istikrar"…
 
Ä°nsanda hazırola geçme hissi uyandıracak ciddiyette ve soÄŸuklukta bir slogan…
 
Saadet Partisinin sloganı, “Çare Var”…
 
Yalın…Anlaşılır… Ama yerleÅŸmiÅŸ imajdan olacak, arka planı yeterince güçlü deÄŸil izlenimi veriyor.   
 
HDP sloganını Kürtçe seçmiÅŸ.  “Ya Me Ye” yani, “Bizimdir” diyorlar.
 
Ä°yi bir sloganın amacı akılda kalmak, kolay anlaşılmaksa bu slogan çok kötü ve daha da kötüsü toplumun büyük bir kesimini de dışlıyor.
 
 DÄ°YANET Ä°ÅžLERÄ° BAÅžKANI YAPTIÄžI BÄ°R KONUÅžMADA ÅžÖYLE SÖYLEMÄ°Åž:
 
“Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı her türlü siyasi, ideolojik görüÅŸün üstündedir.” 
 
“Söylem ve eylemlerimizde, her türlü siyasi, etnik yapının dışında, birlik ve beraberliÄŸi, kardeÅŸliÄŸi ve toplumsal dayanışmayı esas alır.” 
 
“Camilerimiz, kürsülerimiz, Asla fitneye, ayrıştırmaya, tefrikaya alet edilemez. Bu hassasiyeti gözetmeyen herkes için hukukun gereÄŸi yapılacaktır."
 
Benim bu sözlerden anladığım, “camilerde seçim dolayısıyla yapılan vaazlardan, yerel yönetim adayları için yapılan dualardan haberimiz var ve derhal bu duruma müdahale edeceÄŸiz”.
 
Dua edelim de Başkan bey, anladıklarımızı kastetmiş olsun.
 
TROL DOÄžULMAZ, TROL OLUNUR!
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Hz. Ömer'in sorgulandığı bir dünyada hiç kimse sorgulanamaz deÄŸildir. Buna ÅŸahsım da dahil. Hiç kimse kusursuz, hatasız, günahsız deÄŸildir.” diyor…
 
Araba kullanırken çektiÄŸi videolarla ünlü bir trol ise, “ErdoÄŸan’ı eleÅŸtiren dilimi koparır atarım.” diyor.
 
Ä°ÅŸte, kraldan çok kralcı olmak böyle bir ÅŸey… Bu tip fanatikler, yarardan çok zarar veriyorlar.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.