Sosyal Medya

Binali Yıldırım: Bu bir yerel seçim, ölüm kalım meselesi değil

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçe'nin 'beka seçimi' olarak gördükleri yerel seçimlere ilişkin olarak "Bu bir yerel seçim, ölüm kalım meselesi değil" açıklamasında bulundu.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Binali Yıldırım, Büyükçekmece'de bir otelde STK temsilcileriyle bir araya geldi. 
 
"Ä°lk yapacağımız iÅŸ metrobüsü Büyükçekmece'ye uzatmak olacak"
Yıldırım burada yaptığı konuÅŸmada, "Ä°lk yapacağımız iÅŸ metrobüsü Büyükçekmece'ye uzatmak olacak. Ä°lçeyi baÅŸtan baÅŸa kat edecek, 10 tane istasyonu olacak. Günde ortalama 125 bin Büyükçekmeceliye hizmet edecek. Metrodan bahsedildi. Her ÅŸeyi açık konuÅŸalım. Metro ile ilgili biraz zamana ihtiyacımız var. Buranın arazisi oldukça sorunlu. Bunun incelenmesi gerekiyor. Yenikapı-Sefaköy-TÜYAP zaten Büyükçekmece sınırına kadar geliyor. Sizin talebiniz biraz daha bu tarafa doÄŸru gelsin, Bulgaristan'a doÄŸru. Buna da bakacağız. Ben hayatımda altından kalkamayacağım bir sözü vermedim. Yapamayacağım iÅŸi söylemediÄŸim gibi söz verdikten sonra altında kalmadım. Onun için metro iÅŸinde çok acele etmeyin, inceleyeceÄŸiz. Çünkü bana gelen ilk rapor arazinin sıkıntılı olduÄŸu. BaÅŸka güzergahlar denenecek. Ama söylendi. Üzerinde çalışacağız. Sizden istirhamım sıkıştırmayın. Nerede metro, hemen bugün dedi yarın nerede diye sormayın. Ama metrobüs tamam hiç mazeret yok buraya gelecek" dedi. 
 
"Para artık akıl terinde"
Gençlere giriÅŸimcilik atölyeleri kurulacağını belirten Yıldırım, "Gençler bilgisayarla çok uÄŸraşıyor diye sızlanmak yerine o enerjiyi geleceÄŸe, katma deÄŸere dönüÅŸtürmenin yollarını bulmalıyız. Beraber yapacağız. Gençlerimize giriÅŸimcilik atölyeleri kuracağız. Ne demek? Herkes fikrini getirsin, artık para akıl terinde. Alın teri herkeste var. Fark yapabiliyorsanız o zaman kazanıyorsunuz. Herkesin yaptığı iÅŸi yapıyorsanız yerinizde sayarsınız" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
"Bu bir yerel seçim, ölüm kalım meselesi deÄŸil"
Binali Yıldırım, "Benim sizden istediÄŸim gaza gelmeyin, Ä°stanbul'a baÅŸkan seçiyorsunuz, bunun kazası yok. Bu bir yerel seçim, ölüm kalım meselesi deÄŸil, Ä°stanbulluyuz, Ä°stanbul'un kararını vereceÄŸiz. Onun için kararımızı verirken en iyi kararı verelim" dedi. (DHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.