Sosyal Medya

CHP'de insan haklarına aykırı açıklama: Suriyeliler kendi nüfuslarını korumak için doğum oranlarını yüksek tutuyor

CHP tarafından yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Lütfü Savaş, kentte yaşayan Suriyelilere ilişkin konuştu. Savaş, "Kendi nüfuslarını korumak için doğum oranlarını yüksek tutuyorlar. 3 yıl önce Hataylı ve Suriyeli kadınların doğum oranı aynıyken bugün bu oran yüzde 60'a yüzde 40 oranında Suriyelilerin lehinde" dedi.



CHP tarafından yeniden Hatay BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı'na aday gösterilen Lütfü SavaÅŸ, YeniçaÄŸ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'a konuÅŸtu.
 
"Yedi yıldır her ÅŸeyimizi Suriyelilerle paylaşıyoruz, fakat savaÅŸ bittikten sonra bu misafirlerimizin kendi öz yurtlarına dönmelerini istiyoruz" diyen SavaÅŸ, ÅŸu anda ÅŸehirde 500 binden fazla Suriyeliyi ağırladıklarını belirtti.
 
"Bu topraklar bizim coÄŸrafyamız. 20 yıl mücadele ederek kazandığımız topraklar. Ancak Suriyeli vatandaÅŸlar nüfus plansızlığı ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlığı alarak bu kentte ve ülkede söz sahibi olabilecekler. ÖrneÄŸin bugün bir ilçemizde 2 Suriyeli muhtar adayı olmuÅŸ. 5 sene sonra belediye baÅŸkanı adayı olabilecek. Kendi nüfuslarını korumak için doÄŸum oranlarını yüksek tutuyorlar. 3 yıl önce Hataylı kadınların doÄŸum oranı ile Suriyeli kadınların doÄŸum oranı aynı iken bugün bu oran yüzde 60'a yüzde 40 oranında Suriyelilerin lehinde. 3 yıl sonra yüzde 75'e 25 olacak. 12 yıl sonra Türk nüfusu Suriyeli nüfusun altında kalacak.
 
'KÄ°MSE BELEDÄ°YE BAÅžKANLIÄžINA ADAY OLMAYA CESARET EDEMEZ'
 
Ondan sonra hiç kimse Hataylı olup da belediye baÅŸkanı adayı olmaya cesaret edemez. Ben bunların hiçbirini ırkçılık yapmak için söylemedim. Hatay halkı ben bunları söyleyeyim diye beni seçti. Ben sussam bile gerçekler deÄŸiÅŸmeyecek. Çünkü bu bir millî mesele. Çorbada tuzu olmayanların sofrada gözünün olması doÄŸru deÄŸil.7 yıldır savaşın gölgesinde yaşıyoruz ve ÅŸehrimiz bu durumdan özellikle ekonomik olarak olumsuz etkilendi. Savaşın etkileri ve Suriyeli vatandaÅŸların ÅŸehrimize gelmesiyle birlikte kiÅŸi başına düÅŸen gelirimiz bin 515 dolar düÅŸtü. Esnafımız, üreticimiz, iÅŸçilerimiz, iÅŸ insanlarımız… Kısacası herkes maÄŸdur oldu ve biz bu maÄŸduriyetimizi gidermesi için Ankara'daki devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Devletimizin sıcak elini omzumuzda hissetmek istiyoruz."
 
'HAYATA GEÇÄ°RECEĞİMÄ°Z PROJELERÄ°MÄ°Z HAZIR'
 
Ä°YÄ° Parti tarafından da desteklenen Lütfü SavaÅŸ, gelecek dönem için hangi projeleri hazırladıklarına dair soruya ÅŸu yanıtı verdi:
 
"Daha önce ifade ettiÄŸim gibi en önemli projemiz huzur. Ancak bunun yanında hayata geçireceÄŸimiz projelerimiz de hazır. 2 milyar 600 milyon liralık projelerimiz. Ä°nÅŸallah bu yılın yaz aylarında teleferik projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Bununla beraber kentimizin turizm ve ticaretine dinamizm katacak Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projemizi de bürokratik engelleri aÅŸarak hayata geçirmek istiyoruz. Antakya'da 22 farklı spor branşında hizmet veren spor kompleksimizin benzerlerini Arsuz, Defne ve Kırıkhan ilçelerimizde de yapacağız.
 
'ÅžEHRÄ°MÄ°ZÄ°N TÜM RENKLERÄ°NE SARILACAÄžIZ'
 
2021 yılında gerçekleÅŸtireceÄŸimiz EXPO'nun hazırlıklarını tamamlayarak bu alanda UÄŸur Mumcu battı çıktı alanında çıkan ÅŸapeli sergileyeceÄŸimiz arkeopark alanı yapacağız. Gastronomi Köyü kurarak burada yetiÅŸen yöresel lezzetlerimizi dünyayla paylaÅŸacağız.Bu ve bunun gibi projelerimizi hayata geçirirken kentimize, çiftçimize, esnafımıza, doÄŸaya, bayrağımıza sarılacağız. Kısacası bizi biz yapan deÄŸerlerimize sarılacağız. Åžehrimizin tüm renklerine sarılacağız." 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.