Sosyal Medya

Güncel

Ankara'da tarihi Hamamönü Çarşısı'ndaki konakta yangın

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan tarihi Hamamönü Çarşısı'ndaki işyeri olarak kullanılan bir konakta yangın çıktı. İtfaiyenin yangına müdahalesi sürüyor.



AltındaÄŸ'a baÄŸlı Hamamönü Çarşısı'ndaki Sarıkadın Sokak'ta kafe restoran ve kına evi olarak kullanılan iki katlı restore edilmiÅŸ konakta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın bitiÅŸikteki iki tarihi konaÄŸa daha sıçradı.
 
Ä°hbar üzerine olay yerine gelen Ankara BüyükÅŸehir Belediyesine baÄŸlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kısa sürede büyüyen yangının çevredeki binalara sıçrama ihtimaline karşı takviye ekip istendi.
 
KurtuluÅŸ bölgesinden gelen ekiplere, Siteler ve merkez istasyonundan gelen çok sayıda itfaiye ekibi destek verdi.
 
Alevler yangının çıktığı ahÅŸap konağın her yanını sararken, bitiÅŸikteki binaların çatı ve bazı bölümleri de alev aldı.
 
Ä°tfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmasının ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. 
 
Yangında tarihi konak tamamen kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı bitiÅŸikteki konaklarda da hasar meydana geldi.
 
Yangın sırasında rüzgarın etkisiyle bölgedeki binalar yoÄŸun dumanın etkisi altında kaldı.
 
Ä°tfaiye ekipleri yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma baÅŸlattı.
 
BAŞKENTİN EN ESKİ YERLEŞİM YERİ
 
Ankara'nın en eski yerleÅŸim yeri olan tarihi Hamamönü bölgesinde çok sayıda bina 2006 yılında yapılan restorasyon çalışmalarıyla yenilenmiÅŸti.
 
Yaklaşık 250 yapının bulunduÄŸu bölge, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekerken, restore edilen tarihi evler; kafe, restoran ve el emeÄŸi ürünlerin satıldığı yerler olarak turizme kazandırılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.