Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Pakistan-Hindistan krizine ilişkin açıklama: Üzerimize düşeni yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da halka hitap etti. Erdoğan, hava sahası ihlali ve uçakların düşürülmesinin ardından savaşın eşiğine gelen Pakistan - Hindistan krizinin çözümü için üzerine düşeni yapacaklarını ifade etti.



Ä°ÅŸte CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları:
 
"Merde mert diyen, özü bir, sevdası bir uÅŸakların ÅŸehri Trabzon. Bugün sizleri bir kez daha yürekten selamlıyorum. Her gün vira bismillah diyen balıkçı kardeÅŸlerime selam gönderiyorum. AÅŸkınız, vefanız, muhabbetiniz için her birinize teÅŸekkür ediyorum. 24 Haziran seçimlerindeki desteÄŸiniz için bir kez daha teÅŸekkür ediyorum. Milletin adamına, Cumhurun ittifakına sahip çıktığı için teÅŸekkür ediyorum. Siz bize sahip çıktınız, biz de sizin emanetinize sahip çıktık. Siz bizi baÄŸrınıza bastınız, biz de sizin için koÅŸtuk, koÅŸturduk. Siz daÄŸ gibi bizim yanımızda durdunuz. 
 
'MİLLETİMİZİN HUZURUNA KAST EDENLERİ YOK EDECEĞİZ'
 
Cudi'de inlerinde bastık. Gabar'da inlerinde bastık. Tendürek'te inlerine girdik. Kandil'de inlerine girdik. Onlar kaçtı biz kovaladık. Kovalıyoruz, kovalayacağız. Az önce Ä°çiÅŸleri Bakanımız dinlediniz. Kara kış demeden, kar tipi demeden bütün askerimizle, komandolarımızla birlikte Bakanımız da onlarla; hep birlikte yürüdük, yürüyoruz, yürüyeceÄŸiz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Bu ülkede bizim milletimizin huzuruna kast edenleri yok edeceÄŸiz.
 
'YALLAH ORAYA, GÄ°T KÜRDÄ°STAN'A... SÄ°ZÄ°N BU ÜLKEDE YERÄ°NÄ°Z YOK'
 
Trabzon'dan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. 780 bin kilometrekareye sesleniyorum. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bizim DoÄŸu Anadolumuz var, GüneydoÄŸu Anadolu bölgemiz var, Karadenizimiz var, Akdenizimiz var, bizim Orta Anadolumuz var, bizim Egemiz var, Marmaramız var. Ama bizde Kürdistan diye bir bölge yok. Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var. Yallah oraya, git Kürdistan'a. Sizin bu ülkede yeriniz yok. 
 
'BÄ°ZÄ°M ARKAMIZDA DA MÄ°LLET VAR, HAK VAR"
 
 Ben CHP'ye gönül veren kardeÅŸlerime de sesleniyorum, Ä°YÄ° Parti'ye gönül verenlere de sesleniyorum. Diyorum ki kardeÅŸlerim, bu ülkeyi bölmek isteyenlerle nasıl oluyor da omuz omuza oluyorsunuz? Bölücü terör örgütünün arkasında olduÄŸu HDP'ye gönül verenlere de sesleniyorum. Bu ülkeyi bölmek isteyenlerle beraber olacak mısınız? Gelin 31 Mart'ta sandıklarda bunlara ÅŸöyle güzel bir Osmanlı tokadını vurun. Ne diyor? "Bizim arkamızda PKK var, YPG var" diyor. Bizim arkamızda da bu millet var, hak var hak. 
 
"BU TÜR YANLIÅžLAR DEVAM ETTÄ°KÇE, BEDELLERÄ° ÖDETECEĞİZ'
 
Bu milletin paralarını Kandil'e gönderenlere biz bu ülkede müsaade etmeyiz. Ä°ÅŸte onun için ne yaptık? Kayyumlar... Ve bak, yargılandılar. Bir tanesi yanılmıyorsam 13 sene ceza verdi. Niye verdi? Ä°ÅŸte devletin bu imkanlarını buralarda harcadıkları için verdi. Bundan sonraki süreçte de bunların bu tür yanlışları devam ettikçe, bunlara bu bedelleri ödeteceÄŸiz. Asla bunlara kalkıp da iyi yaptınız diyemeyiz. 
 
Önümüzde 31 Mart var. Adeta bir beka meselesi. VereceÄŸimiz dersle inÅŸallah geleceÄŸimiz daha aydınlık olacak. 4.5 yıl bu kardeÅŸiniz cumhurbaÅŸkanı olarak iÅŸ başında. Tüm belediyelerimiz el ele vereceÄŸiz ve ülkemizi daha güzel günlere taşıyacağız. 
 
'BUNLAR SEÇÄ°M KURULLARINA NASIL MÜRACAAT EDÄ°LÄ°R BÄ°LMÄ°YORLAR"
 
Åžubat ayı başından beri 25 ilimizi ziyaret ettim. GittiÄŸim her yerde on binlerce kardeÅŸinizle kucaklaÅŸtık. Zillet Ä°ttifakı hala kendi içinde uÄŸraşıyor. Hala isim kavgasıydı, ÅŸu kavgasıydı bunlarla uÄŸraşıyor. Yahu bunlar seçim kurullarına nasıl müracaat edilir bunu dahi bilmiyorlar. Biz 25 ilimizde milletimizle buluÅŸtuk. Hizmet sürsün Türkiye büyüsün diyorsanız 31 Mart'ta iradenize sahip çıkmanızı bekliyoruz. Ne diyeceÄŸiz? 'Devam Ä°nÅŸallah' diyeceÄŸiz.
 
Gezi'de her tarafı yakıp yıkanlar bunlar deÄŸil miydi? GüneydoÄŸu'da her tarafı yakıp yıkan bunlar olmadı mı? Bunlar deÄŸil miydi, cezaevinde bulunan zatın Diyarbakır'da hep beraber sokaÄŸa dediÄŸi zaman 53 vatandaşımızın ölümüne sebep olanlar? Utanmadan konuÅŸuyorlar. Milleti birbirlerine kırdırdılar. Irkçılık yaptılar, bölücülük yaptılar. Biz ne dedik? Rabia... 
 
Bu bölücü örgütü arkasına alanlar, bayrağımızı kongrelerinde salona takmayanlardır. Ey CHP'ye gönül verenler, siz bunlarla kol kola gidiyorsunuz farkında mısınız? Bunlar kongrelerinde bizim Ä°stiklal Marşımızı okutmayanlardır. Ey CHP'ye gönül verenler, siz bunlarla beraber olduÄŸunuzun farkında mısınız? Ä°stiklal Marşımızı okutmadıkları gibi sözde Ä°YÄ° Parti mensuplarına ÅŸaşıyorum. Nasıl bunlarla yol yürüyorlar? 
 
PAKÄ°STAN - HÄ°NDÄ°STAN KRÄ°ZÄ°...
 
Önceki gün uçak krizinden sonra Pakistan CumhurbaÅŸkanı, BaÅŸbakanı ile görüÅŸtüm. Gerilimi nasıl düÅŸürebileceÄŸimizi istiÅŸare ettik. Biliyorsunuz Pakistanlı kardeÅŸlerimizin bizim gönlümüzde çok ayrı bir yeri var. Türkiye de ne zaman dara düÅŸse, ne zaman sıkışsa, deprem felaketinden terörle mücadeleye kadar kardeÅŸ Pakistan'ın hep yanında olduk. Ülkemizin hem Pakistan ile hem Hindistan ile çok yönlü iliÅŸkileri bulunuyor. Pakistanlı kardeÅŸlerimiz de Türkiye'nin müstesna konumunu takdir ediyor. Biz de kendilerine tansiyonun düÅŸürülmesi konusunda üzerimize düÅŸen ne varsa yapmaya hazır olduÄŸumuzu ifade ettik. Pakistanlı kardeÅŸlerimizin dün rehin aldıkları pilotu salıvermeleri takdire ÅŸayan bir adımdır. Yangına körükle gitmenin hiç kimseye bir faydası yoktur, olmayacaktır. Temennimiz Hindistan'ın da bu adıma mukabelede bulunmalarıdır. Ä°nÅŸallah Türkiye'nin de diplomatik çabalarıyla bu sıkıntılı dönemin kısa sürede atlatılacağına inanıyorum. 
 
'NEREDEN NEREYE'
 
Åžimdi Trabzon'un uÅŸaklarından birileri Ä°HA'yı yaptı mı? Yaptı. SÄ°HA'yı yaptı mı? Yaptı. Åžimdi daha büyüÄŸünü yapıyorlar. Åžimdi biz ihraç eder duruma geldik. Nereden nereye... Göreve geldiÄŸimizde biz savunma sanayinde yüzde 25'i yapıyorduk. Åžimdi yüzde 70'i üretir hale geldik. Ve ÅŸu anda 2.5 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Bunun dışında ihracatımız 36 milyar dolardı. Åžimdi 170 milyar dolara dayandık. 
 
'TRABZON'U Ä°STÄ°SMAR ETMEK Ä°STÄ°YOR'
 
Åžimdi Trabzonlu arkadaşımız oradan aday olmuÅŸ... Trabzon'u istismar etmek istiyor. Benim Trabzonlu hemÅŸerim sana prim vermez. Çünkü CHP; çöp, çukur, çamur demektir. Haliç'te kokudan geçilmiyordu. Ümraniye'de oturan hemÅŸerilerim bilir. CHP'li belediye vardı, patladı. 39 vatandaşım öldü. Böyle bir durum yaÅŸadık. Biz geldik bir senede çöp daÄŸlarını yok ettik. Onlar ÅžiÅŸli gibi bir ilçeyi bile yönetemiyorlar. Onlar bizim 1994'te son verdiÄŸimiz utanç sahnelerini tekrar milletimize yaÅŸatırken biz 21'inci yüzyıl Türkiye'sinin temellerini atıyoruz. 
 
ÖÄŸrencilerimizin, robotik, kodlama, yapay zeka gibi alanlarda eÄŸitim alması için 81 ilde 100 dene-yap teknoloji atölyesi kuruyoruz. Ä°nÅŸallah bu sene Trabzon'da atölyemizi açacağız. Åženol GüneÅŸ Stadyumu'nu açtık mı? Yaptık mı? Bu arada Åženol GüneÅŸ kardeÅŸimizin Milli Takım Teknik DirektörlüÄŸü hayırlı olsun. Yeni stadyumdan memnunsunuz deÄŸil mi? Peki eski stadı ne yapıyoruz? Ä°nÅŸallah eski Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nu Millet Bahçesi'ne dönüÅŸtürüyoruz. 
 
"BAY KEMAL SÄ°Z KUYRUKÇUSUNUZ..."
 
Bu CHP var ya... Bunlar bu millete neler çektirdiler. Ah bizim babalarımız, dedelerimiz bunların elinden neler çekti. Markasını söyleyip de reklamını yapmayalım. YaÄŸ nüfus kağıdına basarlardı öyle verirlerdi. YaÄŸ kuyrukları, gaz yağı kuyrukları, benzin kuyrukları hep bunların CHP'nin ceddinden kalma. Geçen günü bana laf atıyor; kuyruk diyor. Bay Kemal, siz kuyrukçusunuz, siz yokluk kuyruÄŸu icat ettiniz bu ülkede. Hastanelerde senin genel müdürlüÄŸünde ah ah ne kuyruklar yaÅŸandı. Neydi o? Ä°laç kuyrukları. Yahu sabah gidecek benim vatandaşım doktordan numara alamıyor. Orada kuyrukta bekliyor, onu da geç ölenleri bile bunlar rehine alıyorlardı senin zamanında Bay Kemal... Bizimki ise varlık kuyruÄŸu varlık. 
 
Åžimdi bir de bizim hastanelere bakın. Bunlardan bir tanesi de inÅŸallah Trabzon'a gelecek. Åžimdi Allah nasip ederse 14'ünde Tıp Bayramı'nda Ankara'da Türkiye'nin en büyük ÅŸehir hastanesini Bilkent orada açıyoruz. Åžu anda hasta kabulü baÅŸladı, resmi açılışını o gün yapıyoruz. 
 
"YENÄ° YATIRIMLARIN MÜJDELERÄ°YLE GELDÄ°K"
 
Sosyal yardımlardan faydalanan hak sahiplerine yeni bir imkan daha getirdik. Bugün buraya yeni yatırımların müjdeleriyle geldik. Önümüzdeki dönemde inÅŸallah Trabzon'u raylı sistemle tanıştırıyoruz. Akçaabat - Akyazı - Karadeniz Teknik Üniversitesi - Yomra - Organize Sanayii güzergahında raylı sistem yapacağız. Trabzon - Erzincan hızlı tren projesini hayata geçirerek Trabzon'u da hızlı tren ağına ekleyeceÄŸiz. Trabzon'a bir bölge adliye mahkemesi kazandırıyoruz, yani istinaf mahkemesi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.