Sosyal Medya

Güncel

Ramzan Kadirov: Kazakistan ile özel bir ilişkim var

Kazakistan'da 1 Mart'ta kutlanan Şükran Günü vesileyle çekilen belgesele konuşan Çeçen lider Kadirov, Kazakistan ile ilgili geçmiş bağlarını anlattı



Kazakistan'ın Åžükran Günü'nde, One Destiny TV-Radyo Åžirketi'nce belgesel filmi çekildi. Ä°çinde farklı milletlerden birçok insan Kazakistan'a sürgün edilme hikayelerini ve atalarını anlatıyor. Belgeselde, Rusya Federasyonu Çeçen Cumhuriyeti'nin baÅŸkanı Ramzan Kadırov'un da Kazakistan'a karşı fikirleri de yer aldı.

Kadirov belgeseldeki konuÅŸamasında, "Kazakistan'la, Kazak halkıyla ve Kazakistan'ın liderliÄŸiyle özel bir iliÅŸkim var. Babam Kazakistan'da doÄŸduÄŸu için büyükbabamın kardeÅŸi burda gömülü. Ve ayrıca, yardım eli uzatıp askeri yardım eden Kazakistan'ın lideri, CumhurbaÅŸkanı Nursultan AbiÅŸeviç ve ekibi için minnettarız. Tüm hayatımız boyunca cumhurbaÅŸkanlarına ve Kazakistan halkına minnettar kalacağız ”dedi.

2016 yılından bu yana CumhurbaÅŸkanı Nursultan Nazarbayev'in talimatı üzerine Kazakistan'da 1 Mart Åžükran Günü olarak kutlanmaya baÅŸladı.

Nazarbayev, Stalin rejiminde birçok halkın yaÅŸadığı yerden koparılıp Orta Asya steplerini sürüldüÄŸünü, o dönemde imkanları sınırlı Kazak ailelerinin bu insanları evlerinde barındırdığını hatırlatarak, Kazakistan Halkları Asamblesi’nin kurulduÄŸu 1 Mart tarihini, ülkede yaÅŸayan tüm halkların bir birine, özellikle merhamet gösteren Kazak halkına ÅŸükranlarını sunması için Åžükran günü olarak kutlanmasını teklif etmiÅŸti.

130’dan fazla etnik grubun yaÅŸadığı Kazakistan, dünyada en fazla milletin bir arada huzur içinde yaÅŸadığı ülkelerin başında geliyor.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.