Sosyal Medya

Güncel

Komşu'dan Rusya'ya sert tepki: Truva atı değiliz

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, NATO ile yaptıkları görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bulgaristan Rusya'nın NATO'daki 'Truva atı' değil, tam tersi, Bulgaristan NATO'nun en disiplinli üyelerinden biridir' dedi" dedi.



Bulgaristan BaÅŸbakanı Boyko Borisov, 'Bulgaristan Rusya'nın NATO'daki 'Truva atı' deÄŸil, tam tersi, Bulgaristan NATO'nun en disiplinli üyelerinden biridir' dedi.

Borisov, iki günlük resmi ziyaret kapsamında baÅŸkent Sofya'ya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile BaÅŸbakanlık'ta düzenlenen ortak basın toplantısında konuÅŸtu.

Borisov, Bulgaristan'ın silahlı kuvvetlerinde modernizasyona gidilmesine iliÅŸkin karar aldıklarını belirterek, ülkenin NATO üyeliÄŸine sadık olduÄŸunu vurguladı. Borisov, "Bulgaristan Rusya'nın NATO'da 'Truva atı' deÄŸil, tam tersi NATO'nun en disiplinli üyelerinden biridir." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Hiçbir görüÅŸme yapmadık"

Rusya BaÅŸbakanı Dimitriy Medvedev'in 4-5 Mart'ta Sofya'yı ziyaret edeceÄŸini de anımsatan Borisov, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Stoltenberg, Medvedev'in ziyareti açıklanmadan çok önce almış olduÄŸu bir davet üzerine geldi. Kendisi ile enerji alanında hiçbir görüÅŸme yapmadık, gündemimizde deÄŸil. Öte yandan, Rusya ile diyalog arayışındayız. Ancak biz de güçlü olup, bu diyalogda eÅŸ düzeyli olmalıyız."

Borisov, Stoltenberg ile görüÅŸmesinde Kosova, Sırbistan ve Kuzey Makedonya'yı de ele aldıklarını ifade ederek, "Personelimizin bulunduÄŸu diÄŸer bunalım noktalarında askerimizin ne kadar hazırlıklı olduÄŸunun altını çizdik." dedi.

Stoltenberg ise NATO'nun özverili bir müttefiki olan Bulgaristan'ı ziyaret etmeyi sürdüreceklerini söyledi. Stoltenberg, "Bulgaristan Karadeniz'de, Kosova'da ve Afganistan'da da stratejik rol oynuyor. NATO'nun yüksek deÄŸerli müttefiki olan Bulgaristan'ın paktımıza karşı sorumlu duruÅŸunu önemsiyoruz. Bulgaristan'ın Kuzey Makedonya'nın NATO'ya katılımına verdiÄŸi destek için de müteÅŸekkiriz." diye konuÅŸtu.

 "Biz yeni bir 'SoÄŸuk SavaÅŸ' istemeyiz"

Bulgaristan'ın savunma sektörüne daha çok yatırım yapmasını teÅŸvik ettiklerine iÅŸaret eden Stoltenberg, "Biz yeni bir 'SoÄŸuk SavaÅŸ' istemeyiz. Ancak Rusya'ya da orta menzilli roketleri ile ilgili mutabakatlarımıza sadık kalması çaÄŸrısında bulunuyoruz. Rusya'nın sahip olduÄŸu roketler silahlı bir bunalım ortamında Avrupa ÅŸehirlerine dek ulaÅŸabiliyor." ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, daha sonra Bulgaristan CumhurbaÅŸkanı Rumen Radev ile de basına kapalı bir görüÅŸme yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.