Sosyal Medya

Güncel

Hindistan ile Pakistan'ı savaşın eşiğine getiren örgütün lideri bulundu

Hindistan ile Pakistan'ı savaşın eşiğine getiren Keşmir kriziyle ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Keşmir saldırısını üstlenen Ceyş-i Muhammed örgütünün kurucusu ve lideri Mesud Azhar'ın Pakistan'da olduğu doğrulandı.



Hindistan’ın ‘terör listesinde’ olan örgütün lideri Azhar’ın Pakistan’da olduÄŸu en yetkili ağızdan doÄŸrulandı. Pakistan DışiÅŸleri Bakanı Åžah Mahmud KureyÅŸi, yaptığı açıklamada Azhar’ın Pakistan’da bulunduÄŸunu ve durumunun ‘evden ayrılamayacak kadar kötü’ olduÄŸunu söyledi.
 
KureyÅŸi, Azhar’ın neden tutuklanmadığı sorusu karşısında ise ‘terör saldırısıyla ilgisi olduÄŸuna dair saÄŸlam kanıt’ yokluÄŸunu gerekçe gösterdi.KureyÅŸi, “EÄŸer Hindistan’ın elinde Pakistan mahkemelerinde kabul edilebilecek saÄŸlam kanıt varsa bizimle paylaşın. Böylece insanları ve bağımsız Pakistan yargısını ikna edebiliriz. Hukuki süreci yerine getirmeliyiz” dedi.
 
DOSYA GÖNDERÄ°LDÄ°
 
Hindistan, 14 Åžubat tarihli KeÅŸmir saldırısına dair detayları içeren, CeyÅŸ-i Muhammed’in Pakistan’daki kamplarını ve baÄŸlantılarını detaylandıran dosyayı hükümet yetkililerine iletti. Ancak Pakistanlı Bakan, Hindistan’ın önce kendilerine hava saldırısı düzenlediÄŸini sonra dosyayı gönderdiklerini savunuyor.
 
Hindistan’da 14 Åžubat’ta paramilis konvoyunu hedef alan bombalı saldırıda 44 asker hayatını kaybetmiÅŸ, 20 asker de yaralanmıştı. Yeni Delhi yönetimi ‘terör örgütlerine yardım ettiÄŸi’ gerekçesiyle Pakistan’ı suçlamış, Pakistan ise suçlamayı reddetmiÅŸti.
 
Hindistan ikinci bir saldırı istihbaratı olduÄŸu gerekçesiyle KeÅŸmir kontrol hattının Pakistan tarafındaki CeyÅŸ-i Muhammed örgütüne ait kampa hava saldırısı düzenlemiÅŸti. Hindistan, 50 yılın ardından ilk kez Pakistan topraklarına böyle bir saldırı düzenlemiÅŸti.
 
Daha sonra iki ülke karşılıklı olarak birbirlerinin uçaklarını düÅŸürmesiyle gerilim had safhaya varmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.