Sosyal Medya

Güncel

'Esenler'deki otogarı kalkacak, yeni 3 otogar yapılacak'

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Esenler otogarının kaldırılıp yerine 3 otogar yapılacağını açıkladı.



AK Parti Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Binali Yıldırım, Kanal D "Seçim Özel"programında gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "Metro, tramvay, banliyö hatlarındaki mevcut uzunluk 170 kilometre. Mart'ın 10'unda uzun yıllardır yapımı devam eden Gebze- Halkalı banliyö hattı devreye girecek. Onunla birlikte 238 kilometreye çıkmış olacak ama yetmez, hedefimiz 5 yıl içinde raylı sistemin payını 518 kilometreye çıkarmak. 518 kilometreye çıktığımız zaman Tokyo'yu, Londra'yı, Paris'i geçiyoruz" dedi.

Ä°stanbul'a yeni 3 tane otogarın yapılacağını belirten Yıldırım, ÅŸunları söyledi:

"Esenler'deki otogarı kaldıracağız. Artık oraya giriÅŸ-çıkış zorlaÅŸtı. Ciddi anlamda ÅŸehir içi trafiÄŸini tıkayan bir hale geldi. Orası kalkacak, uydu dediÄŸimiz, yeni havaalanına yakın 2 tane, Tuzla'da da 1 tane olmak üzere 3 otogar yapılacak".

METROBÜSLERÄ°N KAPASÄ°TESÄ° ARTACAK

"Avrasya Tüneli gibi baÅŸka efektif tüneller var mı projeleriniz arasında?" sorusu üzerine Yıldırım, iki köprü arasında bir geçiÅŸin daha olacağını, üç katlı tünel inÅŸa edileceÄŸini söyledi.

Mevcut metro hattının Ünalan-Altunizade, daha sonra iki köprü arasından geçerek, Gayrettepe-TÜYAP'a kadar metro hattına baÄŸlanacağını anlatan Yıldırım, "Bu raylı sistem, Avrupa'dan Asya'ya büyük bir yük alacak. Yenikapı-Sefaköy-TÜYAP 50 dakika. Åžimdi bu, E-5'e, E-6'ya paralel bir toplu taşıma. Burada aynı zamanda metrobüs var. Metrobüsle ilgili de sıkıntı var, kapasitenin üzerinde çalışıyor. Otonom metro sistemiyle, kapasiteyi yüzde 50 arttıracağız. Araçları 18 metreden, 24 metreye çıkaracağız ve seyreden araçlar birbiriyle sinyalle haberleÅŸecek, yığılmalar olmayacak. Aynı anda 3 tane dizi gelecek, ne kadar bekleyen varsa hepsini alacak, durakta hiç yolcu kalmayacak." açıklamasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.