Sosyal Medya

Güncel

Guaido'dan petrol için ''özel sektör'' vaadi

Venezuel'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido'nun Washington temsilciliğine atadığı Carlos Alfredo Vecchio, Guaido'nun Venezuela'daki petrol üretiminin özel sektör üzerinden yapılmasını istediğini belirtti.



Bloomberg'de yer alan habere göre, Vecchio, dünyaya açık bir ekonomi ve petrol üretimini artırmak istediklerini kaydetti. Vecchio, Venezüella ekonomisinin en önemli kaynaklarından olan ve devlet eliyle yapılan petrol üretimi için, "Artırmak istediÄŸimiz petrol üretiminin çoÄŸu özel sektör üzerinden yapılacak" ifadesini kullandı.

Guaido'nun, ülkenin 'yasal' borçlarını ödemekten çekinmeyeceÄŸini söyleyen Vecchio, Venezüella Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro hükümetinin, kredi verenlere petrol ile borç ödemesini içeren anlaÅŸmalara uymayacağını dile getirdi.

Bu arada, Guaido'yu destekleyen ABD, Maduro hükümetine karşı Venezüella'nın petrol ÅŸirketlerini de kapsayan yaptırımlar uygulamaya koymuÅŸtu. Geçen pazartesi Venezüella devlet petrol ÅŸirketi PDVSA'nın ABD'deki tüm mal varlığının dondurulduÄŸu açıklanmış, Amerikalı kiÅŸi ve ÅŸirketlerin PDVSA ile iÅŸ yapmasının yasaklandığı belirtilmiÅŸti. ABD, 28 Ocak'ta da PDVSA'ya yaptırım kararı almış ve Guaido, aynı gün ÅŸirketin banka hesaplarının kontrolünün kendisine geçtiÄŸini duyurmuÅŸtu.

'TEHDÄ°TLERE RAÄžMEN CARACAS'A DÖNECEĞİM'

Guaido, Brezilya'nın baÅŸkenti Brasilia'da Devlet BaÅŸkanı Jair Bolsonaro ile yaptığı toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, "Önümüzdeki günlerde tehditlere raÄŸmen Caracas'a döneceÄŸim." dedi.

Öte yandan, Paraguay Devlet BaÅŸkanı Mario Abdo Benitez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mart'ta Paraguay'ın baÅŸkenti Asuncion'a geleceÄŸini duyurdu. Guaido'da da Paraguay'a yapacağı ziyareti twitter hesabından doÄŸruladı.

VENEZÜELLA'DA ABD DESTEKLÄ° DARBE GÄ°RİŞİMÄ°

Venezüella'da çoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido, kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmış, son olarak Avrupa Parlamentosu da aynı yönde adım atmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.