Sosyal Medya

ExxonMobil, G. Kıbrıs'ta dünyanın en büyük gaz rezervlerinden birini buldu

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tek taraflı ilan ettiği münhasır ekonomik bölgede sondaj ruhsatı verdiği şirketlerden ExxonMobil'in, son iki yılda dünyanın en büyük üçüncü gaz rezervini bulduğu açıklandı.



Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yorgos Lakkopotis ile Exxon Mobil BaÅŸkan Yardımcısı Tristan Aspray, LefkoÅŸa'da basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda Exxon Mobil-Katar Petrol iÅŸbirliÄŸinde 10. parselde sürdürülen çalışmalarda, 141 ile 226 milyar metreküp arasında gaz rezervinin bulunduÄŸu açıklandı.

Bunun dünyadaki en büyük rezervlerden biri ve aynı zamanda bugüne dek Kıbrıs'ta bulunanlar içinde en büyüÄŸü olduÄŸu belirtildi.

Exxon Mobil'in son iki yılda dünyanın en büyük üçüncü gaz rezervini bulduÄŸunu söyleyen Lakkopotis, bunun dünya çapında bir keÅŸif olduÄŸunu ve Kıbrıs'ın açıklarında daha da fazla hidrokarbon rezervleri keÅŸfedilebileceÄŸine kanıt oluÅŸturduÄŸunu dile getirdi. 
kaynak: Sputnik

Rum bakan bunun Avrupa açısından alternatif bir enerji kaynağı oluÅŸturabileceÄŸine dikkat çekerken, Exxon Mobil BaÅŸkan Yardımcısı da gazı iÅŸleyip ithal etmek için Kıbrıs'da bir tesis inÅŸa etmenin seçenekler arasında olduÄŸunu söyledi.

Aspray, Kıbrıs'ın güney sularında daha fazla gaz araması yapmakla ilgilendiklerini belirtti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tek taraflı ilan ettiÄŸi MEB'de Kuzey Kıbrıs'ı hiçe sayarak yaptığı sondajlar Ankara ile sürekli gergeinlik sebebi oluÅŸtururken Kuzey ile Güney Kıbrıs arasındaki müzakereleri de olumsuz etkiliyor.

​

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.