Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürdistan Kuzey Irak'ta, çok seviyorlarsa oraya gitsinler

Erzurum'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkeyi bölemeyecekler. Kürdistan Kuzey Irak'ta, çok seviyorlarsa oraya gitsinler. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok" dedi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nu 'darbeci' olmakla itham eden ErdoÄŸan, "Bay Kemal, sen darbecisin darbeci. Sen darbecilerle berabersin. GeçmiÅŸinizde de zaten bu var. Kendinizi aklayamazsınız. Menderes'le iki arkadaşının ipini çekenlerin zihniyeti neyse senin zihniyetin de odur" ifadesini kullandı.

Erzurum'a yaptıkları yatırımları hatırlatan ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Bugüne kadar Erzurum'a 24 katrilyon lira yatırım yaptık. Türkiye'nin en köklü eÄŸitim kurumlarından olan Atatürk Üniversitesi bünyesinde AçıköÄŸretim Fakültesi'ni kurduk. SaÄŸlıkta 24'ü hastaneden oluÅŸan toplam 94 adet tesisi ÅŸehrimize kazandırdık. 1200 yataklı Erzurum Åžehir Hastanesi'ni inÅŸallah kuruyoruz. Erzurum ÅŸehir hastanesi konforu ile tanışacak."

'CHP TARİHİNDE YOKLUKLAR KUYRUĞU, ŞİMDİ VARLIK KUYRUĞU VAR'

- Bu ülkeyi bölemeyecekler. Kürdistan Kuzey Irak'ta. Çok seviyorlarsa oraya gitsinler. Benim ülkemde DoÄŸu Anadolu var, Güney DoÄŸu Anadolu var, Karadeniz var, Ege var, Marmara var. Ama benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok.

— Bay Kemal, "Ankara'da, Ä°stanbul'da belediyeleri alırsak suyu ucuzlatacağız" diyor. Bay Kemal; Ä°zmir sendeydi, Ä°zmir'de, MuÄŸla'da suyu ucuzlattın mı? Sen Ä°zmir'e su veremiyordun, kimi aldatıyorsun? AkÅŸam yalan, sabah iftira, hayatı bu. SSK genel müdürü iken bunlar ölüleri bile rehin aldılar.

— CHP tarihinde yokluklar kuyruÄŸu var. Bunu baban da iyi bilir, sen de iyi bilirsin. Åžimdi varlık kuyruÄŸu var. Bütün büyük oyunları bozduk, çevremiz bize hayran.

— Geçen Isparta'daydım. Orada elde elma kalmış, milletvekilimiz bana '400 bin ton elma var' dedi. Ben de, 'GörüÅŸün, uygun bir fiyat veriyorlarsa biz bunu milletimize satarız' dedim. Åžimdi 3 liraya satılıyor.

 Bay Kemal, sen darbecisin darbeci. Sen darbecilerle berabersin. GeçmiÅŸinizde de zaten bu var. Kendinizi aklayamazsınız. Menderes'le iki arkadaşının ipini çekenlerin zihniyeti neyse senin zihniyetin de odur.

— (28 Åžubat postmodern darbesi) Türkiye'nin darbeler, cuntalar, vesayetler defterinin bu karanlık sayfası bize, istiklal ve istikbalimize daha sıkı sarılmamız gerektiÄŸini gösteriyor. Bu ülkenin tarihindeki her darbe, her cunta, her vesayet giriÅŸiminin bizatihi kendisi bir beka sorunudur.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.