Sosyal Medya

Güncel

Macron ve Merkel'den Brexit açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Macron, Brexit anlaşmasını uzatamayacaklarını ve İngiltere'den bir karar beklediklerini belirtti.



Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron ve Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Elysee Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Ä°ngiltere'nin Avrupa BirliÄŸi'nden (AB) ayrılmasına (Brexit) deÄŸinen Macron, "Brexit anlaÅŸması yeniden müzakere edilemez. Ä°ngilizlerin daha fazla zamana ihtiyacı olursa ve Ä°ngilizler haklı gerekçelerle isterse uzatma talebini inceleyebiliriz. Açık bir perspektif ve amaç olmadan anlaÅŸmayı uzatmayı kabul edemeyiz, (AB Brexit BaÅŸmüzakerecisi) Michel Barnier'in söylediÄŸi gibi daha fazla zamana deÄŸil, kararlara ihtiyacımız var. Ä°ngilizlerin artık seçim yapması gerekiyor." ifadesini kullandı.
 
Merkel ile 1 ay önce imzalanan Aachen AnlaÅŸması'nı hayata geçirmek için çalışmalar yapacaklarını belirten Macron, basın toplantısından sonra Merkel ile yapacağı görüÅŸmede, 21-22 Mart'ta düzenlenecek Avrupa BirliÄŸi Zirvesi, Euro Bölgesi bütçesi, uluslararası gündem, ikili iliÅŸkiler ve Brexit konularının ele alınacağını söyledi.
 
"DÜZENLÄ° BÄ°R ÇIKIÅž Ä°STÄ°YORUZ"
Konuk BaÅŸbakan Angela Merkel de mayısta yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden sonra AB'de yeni bir sayfa açılacağını vurguladı.
 
"Avrupa, Almanya ve Fransa ortak fikirlerde buluÅŸtuÄŸu zaman hareket etme kapasitesine sahip oluyor" ifadesini kullanan Merkel, Aachen AnlaÅŸması'yla birçok alanda Fransa ile çalışma yapacaklarını dile getirdi.
 
Merkel, Macron ile bugün marttaki AB Zirvesi'ni hazırlayacaklarını aktardı.
 
Sponsorlu
 
Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May ile birkaç gün önce Brexit konusunu görüÅŸtüÄŸünü belirten Merkel, "Ä°ngiltere'nin daha fazla zamana ihtiyacı varsa hayır demeyiz ancak düzenli bir çıkış istiyoruz" dedi.
 
Merkel, Fransa ile çalışmalarını artıracaklarını ve güçlendireceklerini dile getirerek, iki ülkenin ortak pek çok projede yer alacağını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.