Sosyal Medya

Güncel

İYİ Parti Kocamaz için bir formül daha buldu: Oğlunu aday göstermek

İYİ Parti ve Demokrat Parti'den Mersin adaylığı YSK'dan dönen Burhanettin Kocamaz için yeni formül aranıyor. Kocamaz adının Mersin için önemli olduğunu düşünen İYİ Parti'de Kocamaz’ın oğlu Mustafa Kocamaz'ın Demokrat Parti’den aday gösterilebileceği konuşuluyor.



Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın dün yayımlanan haberine göre, adaylık baÅŸvurusundaki gecikme nedeniyle Ä°YÄ° Parti'den, yasadaki 'baÅŸvuru yapıldıktan sonra bir baÅŸka partiden aday olunamaz' hükmü nedeniyle Demokrat Parti'den adaylığı reddedilen Mersin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Burhanettin Kocamaz için formül aranıyor.
 
Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener seçim kurullarının Kocamaz'ın adaylığı ile ilgili ret kararları üzerine, "Benim bizzat Sayın Kocamaz'a önerdiÄŸim 2 formül var. O seçenekler kendisine aittir" demiÅŸ ancak izni olmadan paylaÅŸamayacağını söylemiÅŸti.
 
Ä°YÄ° Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, önerilen formüllerden biri, belediye baÅŸkan adaylığı reddedilen Kocamaz'ın bu kez belediye meclis üyesi olarak aday gösterilmesi. Bu formüle göre Demokrat Parti BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için bir aday gösterecek. Ancak kampanya Kocamaz üzerinden yürüyecek. Seçimin ardından Mersin BüyükÅŸehir Belediye Meclis'inde çoÄŸunluk saÄŸlanırsa DP adayı istifa edecek, Kocamaz yeniden baÅŸkan olacak.
 
Ancak YSK kaynakları ve hukukçular bu formülün geçerliliÄŸi olmadığı görüÅŸünde. Kocamaz'ın adaylığının reddine gerekçe olan Siyasi Partiler Kanunu'nun 40'ıncı maddesine dikkat çeken kaynaklar, adaylık sürecinde parti deÄŸiÅŸtirmeye engel olan düzenlemenin sadece belediye baÅŸkan adayını deÄŸil meclis üyesi de dahil tüm adayları kapsadığına dikkat çekiyor. Bu durumda Kocamaz'ın belediye meclis üyeliÄŸi adaylığının da reddedileceÄŸi ifade ediliyor.
 
OÄžUL KOCAMAZ FORMÜLÜ
 
Ä°YÄ° Parti'de konuÅŸulan ikinci formül ise Kocamaz'ın iÅŸ adamı olan oÄŸlu Mustafa Kocamaz'ın aday gösterilmesi. Burhanettin Kocamaz'a da sunulduÄŸu öÄŸrenilen bu öneriyi gündeme getirenler, "Kocamaz adı Mersin için çok önemli. Hukuksuz kararları geçersiz kılacak bir adım atmak zorundayız. Kocamaz'ın oÄŸlu Demokrat Parti'den Mersin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı gösterilebilir" dedi. Ancak bu formülün iÅŸlemesi için de hem Burhanettin Kocamaz ve oÄŸlu Mustafa Kocamaz'ın buna "olur" vermesi hem de Demokrat Parti'nin bu öneriyi kabul etmesi gerekiyor. Edinilen bilgiye göre Burhanettin Kocamaz bu öneriye sıcak bakmadı ancak kesin karar henüz verilmedi.
 
CHP ADAYINA ZORUNLU DESTEK!
 
Belediye baÅŸkanı ve meclis üyesi adaylarıyla ilgili deÄŸiÅŸiklik baÅŸvurularının en geç 1 Mart tarihine kadar yapılması gerekiyor. Kocamaz'ın adaylığı ile ilgili bir formül bulunamazsa Demokrat Parti YSK'ye baÅŸka bir aday bildirecek. Ä°YÄ° Parti'nin büyükÅŸehir belediyesi için aday çıkaramayacağı kentte Milllet Ä°ttifakı kapsamında CHP'nin adayına destek verilmesi sürpriz olmayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.