Sosyal Medya

Kürsü

Abdülaziz Kıranşal- Müslüman belediye başkan adaylarına

Abdülaziz Kıranşal- Milli Gazete



Sen Müslümansın, siyasetin kurallarına göre deÄŸil, Ä°slam’ın talimatlarına göre hareket et. Asla yalan söyleme. Yapamayacağın bir ÅŸeyi vaat etme. Randevularına dikkat et. VerdiÄŸin sözleri yerine getir. Ä°ftiraya uÄŸrasan da kimseye iftira atma, hakaret edilsen de kimseye hakaret etme. Rakiplerin bile senin nezaketini ve ahlakını konuÅŸsun. Ä°sraf etme. Ümmetin parasıyla, kamu malıyla yapılan basit bir el ilanını bile israf edersen mahÅŸer günü tüm ümmetle hesaplaÅŸmak zorunda kalırsın.
 
KimliÄŸinden, ÅŸahsiyetinden ve deÄŸerlerinden asla taviz verme. Unutma! Kim insanların gönlünü hoÅŸ etmek için Allah’ın rızasını kaybetmeyi göze alırsa, Allah onu insanların eline bırakır. Ä°nsanların eline bırakılan kimse de asla iflah olamaz.
 
Åžimdi seni seçmeseler de, sana destek vermeseler de ve hatta sana karşı olsalar da insanlar, deÄŸerlerine, ilkelerine, prensiplerine baÄŸlı, ÅŸahsiyetli ve duruÅŸ sahibi insanları her zaman takdir edeler ve eninde sonunda onları takip ederler. Kendileri hata ederler, ama onların hata etmesini istemezler. Kendileri deÄŸiÅŸirler ama onların deÄŸiÅŸmesini istemezler. Çünkü Onlar umutturlar. Onlar güvendirler. Åžartlara, zamana ve siyasetin gereklerine teslim olup asla umut olma potansiyelini kaybetme!
 
Farklı kesimlere hitap edeceÄŸim diye ihlâslıları, samimileri, garipleri, bedel ödeyenleri, dünyalık bir menfaat gözetmeyenleri yanından uzaklaÅŸtırma. Unutma! Allah, peygamberini bile: “Sakın Allah’ın rızasını isteyerek sabah akÅŸam Rablerine dua eden garipleri yanından kovma! Onların (fakir mü’minleri senin yanında görmek istemeyen o ekâbir takımının) hesabından sana bir sorumluluk, senin hesabından da onlara bir sorumluluk yoktur. Onları (o mü’minleri) kovarsan zalimlerden olursun” (En’am, 52) diye uyarıyor. Hem aklından çıkarma ki, bu karmaÅŸa bitip, bu toz duman dağıldığında, herkes ayrılıp gittiÄŸinde yanında yine o gariplerden ve has dava adamlarından baÅŸkası kalmayacak. O halde etrafında menfaatçilerin, dalkavukların ve emredersiniz efendim, ne de doÄŸru söylediniz efendimcilerin oluÅŸmasına izin verme.
 
Yanındaki ekibine, dava kardeÅŸlerine, beraber çalıştığın gençlerine sahip çık. Onları kırma. Onlara güzel örnek ol. Yarış bittiÄŸinde etrafındaki gençler, peÅŸinden gittikleri aÄŸabeylerinin yanlışlarını, dinden verdiÄŸi tavizlerini, söylediÄŸi yalanları, samimiyetsizliÄŸini deÄŸil,  örnekliÄŸini ve dava adamlığını konuÅŸsun. Unutma! Kendi ekibinin bile gönlünü kazanamayanlar, koca bir ÅŸehrin de oyunu kazanamazlar.
 
Namazlarına dikkat et. YoÄŸun çalışma temposunu bahane edip asla namazlarını gevÅŸetme. Namaz kaçırarak baÅŸarı elde edilmez, ancak beynamaz olunur. Unutma! Sen, Bedir’de, bir ölüm kalım mücadelesinin tam ortasında bile cemaatle namaz kılan bir Peygamberin ümmetisin. Haremlik-selamlık ve mahremiyet sınırlarını da aÅŸma. Allah’ın sınırları aşılarak zafer deÄŸil, ancak günah kazanılır. Sakın aklından çıkarma, batıl davranışlarla hakka ulaşılamaz.
 
Niyetini saÄŸlama al, eÄŸer niyetin Allah rızası ise hiç korkma! Kaybetsen de sen, kazananlardansın. Yok, niyetin Allah’ı razı etmek deÄŸilse, kazansan da zaten kaybedenlerden olacaksın. Unutma! Allah yalnızca ihlâslılara yardım eder.
 
Ä°nsanların kalplerini kazanmak istiyorsan önce Allah’ın rızasını kazanmaya bak. Çünkü kalpler de Allah’ın elindedir. Unutma! Allah senin için bir ÅŸeyi takdir etmiÅŸse bunun önüne kimse geçemez. Allah’ın takdir etmediÄŸini ise ne sen, ne partin, ne bütçen, ne de kalabalığın gerçekleÅŸtiremez.
 
Siyaseti kurallarına göre oynayacağım diye deÄŸerlerini ihlal edip kötü çığırlar açma. Unutma! Kim kötü bir çığır açarsa, açtığı bu yoldan kendisinden sonra gelenlerin vebali de onun boynuna yüklenir.
 
Kendini baÅŸkalarıyla bir tutma, baÅŸkaları parayla kazanabilir, reklâmla kazanabilir, sayıyla kazanabilir, yalanla kazanabilir, sen ise ancak Allah’ın yardımı ile kazanabilirsin.
 
Not: Bu yazı siyasetin kurallarını, zamanın ÅŸartlarını deÄŸil, Ä°slam’ı referans alan adaylar için yazılmıştır…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.