Sosyal Medya

Güncel

Irak'tan Filistin'e destek

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sahhaf yaptığı açıklamada, "Filistin devletinin bağımsızlığını destekliyoruz" dedi



Irak DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf, Filistin Devleti'nin bağımsızlığını desteklediklerini belirterek, Arap-Ä°srail çatışması için "adil ve kapsayıcı çözüm" çaÄŸrısı yaptı.

Sahhaf, BaÄŸdat'ta DışiÅŸleri Bakanlığı'nda yaptığı basın toplantısında, "Bakanlık olarak baÅŸkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasını ve bağımsızlığını destekliyoruz. Bu, dış politikamızın deÄŸiÅŸmez ilkelerinin başında geliyor." dedi.

"Arap-Ä°srail çatışmasının adil ve kapsayıcı ÅŸekilde çözülmesi çaÄŸrısında bulunuyoruz." diyen Sahhaf, Filistin halkının meÅŸru haklarını elde etmesi konusunda destek veren ülkelere de teÅŸekkür etti.

Sözcü Sahhaf, Suriye ve Yemen'deki geliÅŸmeleri de bakanlık olarak takip ettiklerini dile getirerek, söz konusu yerlerdeki gerginlik ve bölünmenin önüne geçebilecek siyasi çözümden yana olduklarını söyledi.

Irak'ın DEAÅž terörüyle mücadelede baÅŸarılı olduÄŸunu kaydeden Sahhaf, ülkede bu terörden zarar gören bölgelerin yeniden imar edilmesi ve yatırım sürecinin baÅŸladığını açıkladı.

- Bakan Hekim'den "Ä°srail devleti" açıklaması 

Irak DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim ise 2 Ocak'ta BaÄŸdat'ta bir grup basın mensubuyla buluÅŸmasında, "Ä°srail ve Filistin devletlerinin, Filistin sorunu konusundaki çözümünü destekliyoruz." demiÅŸti.

Hekim'in bu ifadeleri, "Irak DışiÅŸleri, Ä°srail'i devlet olarak tanıdı" tartışmalarını baÅŸlatmıştı. 

Ülkedeki bazı milletvekilleri, Bakanın bu sözlerini eleÅŸtirerek, hakkında meclise gensoru verecekleri tehdidinde bulunmuÅŸtu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.