Sosyal Medya

'Trump, Guaido ile görüşecek'

ABD'nin Silahsızlanma Konferansı Daimi Temsilcisi Büyükelçi Wood, 'Başkan Trump, Venezuela'nın meşru devlet başkanı ile görüşmek için hazırlıklar yapıyor. O da Juan Guaido.' diye konuştu.



ABD'nin Silahsızlanma Konferansı Daimi Temsilcisi Büyükelçi Robert Wood, Venezuela'nın ABD BaÅŸkanı Donald Trump'a yaptığı görüÅŸme çaÄŸrısına olumsuz yanıt vererek, "BaÅŸkan Trump Venezuela'nın meÅŸru devlet baÅŸkanı ile görüÅŸmek için hazırlıklar yapıyor. O da Juan Guaido." dedi.

Büyükelçi Wood, Silahsızlanma Konferansı'na ev sahipliÄŸi yapan BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.

KonuÅŸmasında Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'ya yönelik bir dizi suçlamalarda bulunan Wood, ülkenin meÅŸru liderinin, kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan eden Ulusal Meclis BaÅŸkanı Guaido olduÄŸunu iddia etti.

Robert Wood, Juan Guaido'nun başına bir ÅŸey gelmesi durumunda bunun sorumlusunun Maduro olacağı görüÅŸünü de savundu.

Wood, Venezuela DışiÅŸleri Bakanı Jorge Arreaza'nın bugün BM Ä°nsan Hakları Konseyi'nin 40'ıncı oturumunda ABD'ye yaptığı diyalog çaÄŸrısına iliÅŸkin bir soruya, "BaÅŸkan Trump, Venezuela'nın meÅŸru devlet baÅŸkanı ile görüÅŸmek için hazırlıklar yapıyor. O da Juan Guaido. Maduro rejimi kabul edilemez ve biz tanımıyoruz." karşılığını verdi.

Konsey'de konuÅŸan Venezuela DışiÅŸleri Bakanı Arreaza, ABD'ye sorunları diyalog yoluyla çözme çaÄŸrısı yaparak, "ABD ile diyalog neden olmasın. Devlet BaÅŸkanı Maduro ile Trump neden buluÅŸmasınlar? Dolayısıyla ortak bir zeminde buluÅŸup aralarındaki görüÅŸ ayrılıklarını izah edebilirler." ifadesini kullanmıştı

Jorge Arreaza, ülkesine yönelik saldırgan tutumun sona ermesi gerektiÄŸini vurgulayarak, iki ülke arasındaki görüÅŸmelerin Venezuela'da yapılması teklifinde bulunmuÅŸtu.

PAKÄ°STAN-HÄ°NDÄ°STAN

Büyükelçi Wood, bir baÅŸka soru üzerine, Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimden endiÅŸe duyduklarını ve durumu yakından takip ettiklerini söyledi.

Bölgede bazı ülkelerle iÅŸ birliÄŸi içinde olduklarını bildiren Wood, iki ülke arasındaki tansiyonun daha da büyümemesi için çaba sarf edilmesi gerektiÄŸini belirtti.

Robert Wood, "Bana göre onlar ÅŸimdi bir savaşın içinde deÄŸiller. Ä°liÅŸkileri zor durumda. Önemli olan tansiyonun düÅŸürülmesi. Biz ve bölgedeki bütün ülkeler bunu denemeli. (Bu) Asya'nın güneyinde oldukça karmaşık bir durum." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.