Sosyal Medya

Güncel

Hindistan Pakistan'da gözaltına alınan pilotu geri istiyor

Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pakistan'a, 'gözaltındaki Hindistan silahlı kuvvetleri personelinin zarar görmemesini temin etmesinin tavsiye edildiği, pilotun ivedilikle ve sağ salim geri dönüşünün beklendiği' bildirildi.



Hindistan, sabah saatlerinde Pakistan'ın vurduÄŸu Hint savaÅŸ uçağının gözaltında tutulduÄŸu açıklanan pilotunun, saÄŸ salim teslim edilmesini istedi.

Açıklamada, Pakistan'ın Hindistan'daki en üst düzey temsilcisinin bakanlığa çaÄŸrıldığı, Pakistan Hava Kuvvetlerinin Hindistan hava sahasını ihlal etmesinin ve askeri mevzileri hedef almasının güçlü biçimde protesto edildiÄŸi de belirtildi.

2 DEĞİL, 1 PİLOT VAR

Bu arada, Pakistan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tümgeneral Asıf Gafur daha önce 2 Hint pilotun yakalandığına iliÅŸkin açıklamasını düzelterek, Pakistan'da bir Hint pilotun gözaltında olduÄŸunu belirtti.

Gafur, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, çay içtiÄŸi görülen ve gözaltındaki Hint pilot olduÄŸu açıklanan bıyıklı bir erkeÄŸin fotoÄŸrafına da yer verdi.

2019-02-27_19h47_44

Tümgeneral Asıf Gafur, daha önce düzenlediÄŸi basın toplantısında, sabah saatlerinde Pakistan savaÅŸ uçaklarının 2 Hindistan savaÅŸ uçağını Pakistan hava sahasında vurduÄŸunu, 2 pilotun yakalandığını, birinin yaralı olduÄŸunu, diÄŸerinin gözaltına tutulduÄŸunu açıklamıştı.

Hindistan ise bir Mig-21 savaÅŸ uçağının, Cammu KeÅŸmir'de Pakistan uçağıyla angajmanda "kaybedildiÄŸini" ve pilotunun kayıp olduÄŸunu duyurmuÅŸtu.

SON GERÄ°LÄ°M: KEÅžMÄ°R KRÄ°ZÄ°

Pakistan ve Hindistan arasındaki gerilim, 14 Åžubat'ta KeÅŸmir'de yaÅŸanan saldırıyla yeniden tırmanmıştı. Hindistan kontrolündeki KeÅŸmir'de düzenlenen saldırıda 44 Hint askeri ölmüÅŸ, Hindistan saldırganların Pakistan tarafından desteklendiÄŸini iddia etmiÅŸti. Pakistan ise bu iddiaları reddetmiÅŸ ve saldırıyı kınayan bir açıklama yapmıştı.

HÄ°NDÄ°STAN'DAN Ä°LK SALDIRI

Hindistan, 26 Åžubat'ta KeÅŸmir Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafında bulunan terör örgütü hedeflerine hava saldırısı düzenlediÄŸini duyurdu.

Pakistan da bu sabah, hava sahasını ihlal ettiÄŸi gerekçesiyle Hindistan'a ait iki savaÅŸ uçağını düÅŸürdüÄŸünü bildirdi. Ayrıca Pakistan uçakları Hindistan hava sahasına girdi.

Hindistan, Pakistan'a ait bir savaÅŸ uçağını düÅŸürdüÄŸünü açıklarken, Ä°slamabad yönetimi bunu doÄŸrulamadı.

GeliÅŸmeler üzerine Pakistan tüm hava sahasını kapatırken, Hindistan bazı havaalanlarında uçuÅŸları durdurdu.

Pakistan BaÅŸbakanı Ä°mran Han, Hindistan'ı sorunları diyalog yoluyla çözmeye ve saÄŸduyuyu hakim kılmaya davet etti.

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, gerilime iliÅŸkin yaptığı açıklamada taraflara itidal telkin ederek gerilimin tırmanmasından kaçınmalarını istedi. Almanya, Ä°ngiltere, Çin ve Rusya da benzer çaÄŸrılar yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.