Sosyal Medya

Reuters: AK Parti'ye yakın kaynak 'İmamoğlu daha çok destek buluyor, anketlerin çoğunda Yavaş önde' dedi

Reuters'ın aktardığına göre AK Parti'ye yakın bir kaynak, "İstanbul'daki gelişme biraz sürpriz oldu, çünkü Yıldırım oyları hızla yükseltir diyorduk ama İmamoğlu'nun daha çok destek bulduğu görülüyor. Ankara'da parti tarafından yaptırılan anketlerin neredeyse tamamında Yavaş önde" dedi.



Reuters'ın aktardığına göre, AK Partili yetkililer, genel merkezin yaptığı anketlerde Türkiye genelinde AK Parti'nin oy oranının yüzde 36.8-38 aralığına geldiÄŸini, MHP'nin ise yüzde 10.5-11 aralığında olduÄŸunu belirtiyorlar.

Haberde, yetkililere göre bu ayın başında beÅŸ olan Yıldırım ile Ä°mamoÄŸlu arasındaki farkın 1.5'e inmesi ve Ankara'da Mehmet Özhaseki ile YavaÅŸ arasındaki üç puanlık farkın kapanmamasında ekonomideki geliÅŸmelerin etkili olduÄŸu öne sürülüyor.

ERDOÄžAN'IN SAHAYA Ä°NMESÄ° OLUMLU ETKÄ°LÄ°YOR

Reuters'ın AK Parti'ye yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Türkiye genelinde AK Parti'nin oy oranında ErdoÄŸan'ın baÅŸlattığı kampanyanın olumlu etkilerinin kendini göstermeye baÅŸladığı belirtilerek, "Ancak Ä°stanbul'da Ä°mamoÄŸlu, Yıldırım ile arasındaki farkı 1.5 puana kadar indirdi. Farkın buraya gelmesi dikkat çekici. Ankara'da ise YavaÅŸ aradaki farkı 2.5-3 puan aralığında tutuyor. Türkiye genelinde bir miktar yükseliÅŸ varken iki ÅŸehirde ekonomideki geliÅŸmelerin etkisi oldu" dedi.

BÜYÜKÅžEHÄ°RLERDE DURUM

AK Parti'ye yakın kaynak, büyükÅŸehirlere yönelik halen endiÅŸe duyan partililer olduÄŸunu kaydederek, "Ä°stanbul'daki geliÅŸme biraz sürpriz oldu, çünkü Yıldırım oyları hızla yükseltir diyorduk ama Ä°mamoÄŸlu'nun daha çok destek bulduÄŸu görülüyor. Ankara'da parti tarafından yaptırılan anketlerin neredeyse tamamında YavaÅŸ önde. Bu iki ÅŸehre bakanlar ve ErdoÄŸan daha fazla ağırlık vererek, ÅŸu anki görünümü deÄŸiÅŸtirmeye çalışacak" ifadesini kullandı.

Aynı kaynak, Ä°stanbul ve Ankara için geçerli olan 'endiÅŸe verici' durumun Antalya ve Bursa gibi bazı iller için de söz konusu olduÄŸunu vurguladı.

AK Partili bir yetkili, "Ekonomide bazı adımlar atılmalı, bu güven ve refah algısı yeniden seçmene verilmeli ama kur dışında çok saÄŸlam deÄŸil göstergeler. En zayıf tarafımız bu. Åžu an anketlerde çıkan durum ağırlıklı olarak bu tablonun sonucu" dedi.

CHP'li bir yetkili de ittifak olarak bazı büyükÅŸehirleri AK Parti'nin elinden alma ihtimallerinin çok güçlü olduÄŸunu belirterek, "Anketler ve sahada bunun izlerini görüyoruz. Büyük ihtimalle Ankara'da ipi göÄŸüsleriz, Ä°stanbul'da da kazanmayı ciddi ÅŸekilde bekliyoruz" görüÅŸünü dile getirdi.

KONSENSUS: Ä°STANBUL VE ANKARA'DA YARIÅž BIÇAK SIRTI

Konsensus Genel Müdürü Murat Sarı ise hem Ä°stanbul hem de Ankara'da adaylar arasında 'bıçak sırtı' bir yarış yaÅŸandığını belirtti.

"Ä°stanbul'da çok nefes nefese bir yarış var. Her iki tarafa da gidebilecekmiÅŸ gibi, hem CHP hem AK Parti'ye gidebilecek ÅŸekilde bir sonuç çıkıyor" dedi ve bunun gerekçelerini ÅŸu sözlerle anlattı:

"Ä°stanbul'da belediye hizmetlerinden bir memnuniyetsizlik var. Ä°mamoÄŸlu tanındıkça beÄŸeni oranı yükseliyor. Kimsenin ummadığı kadar yüksek. Hizmet memnuniyeti dışında, bir de yeni yüzler, yeni isimler istiyor vatandaÅŸ."

"Ankara'da da Ä°stanbul'daki gibi bir yarış olduÄŸunu düÅŸünüyorum; iki aday da çok kuvvetli. Dolayısıyla bu aÅŸamadan sonra projeler, partilerin genel durumu, meclis üyelikleri, ilçe belediye baÅŸkanlıkları özellikle büyükÅŸehirlerde devreye girecek" diyen Sarı, iktidar partisinin oy oranlarında özellikle ekonomik geliÅŸmelerin etkisine ÅŸu sözlerle dikkat çekti:

"Her dört seçmenden üçü geçim sıkıntısı çektiÄŸini belirtiyor; kendi düzeyinde tabii.. Seçmen davranışını direkt olarak etkileyen faktörlerden bir tanesi ülke ekonomisi. Tüm hesaplamalara baktığınızda Ak Parti'nin en azından altı ile sekiz puan önde olması gerekirdi ama bıçak sırtı duruma gelmiÅŸ durumda ki, bugünkü durumun çok büyük etkisi var burada."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.