Sosyal Medya

Davutoğlu 31 Mart sonrası resmi açıklama yapacak Yeni Parti Eylül'de kuruluyor iddiası

Ahmet Davutoğlu’nun 31 Mart’tan sonra yeni partiyle ilgili bir açıklama yapacağı öğrenildi. Partinin eylül ayında kurulacağı belirtildi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan geçtiÄŸimiz günlerde miting meydanlarında “Anlaşılan o ki, AK Parti çatısını beÄŸenmeyip kendilerine baÅŸka mecra arayanlar var. Beraber yola çıktığımız insanlar ÅŸimdi bizim trenden inip baÅŸka trene biniyor” diyerek yeni parti arayışlarını gündeme getirdi. ErdoÄŸan'ın isim vermeden eleÅŸtirdiÄŸi isim ise eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'ydu.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, DavutoÄŸlu'nun yeni parti çalışması yaptığı ve 31 Mart'tan sonra bir deklarasyon ile açıklayacağı ifade ediliyor.

‘YÜZDE 55 DE OLSA…'

Hatta DavutoÄŸlu'nun, “AK Parti ister yüzde 35, ister yüzde 55 oy alsın biz yola çıkıyoruz” dediÄŸi bildirildi. Yeni parti için mayıs ayında deklarasyon, eylül ayında ise kuruluÅŸ hazırlığı yapılıyor.

Abdullah Gül'ün parti kurucusu olmayacağı, AKP'li eski bakanlar Ali Babacan, Mehmet ÅžimÅŸek ve Nihat Ergün gibi isimlerin ise bu hareketin içinde yer alacağı öÄŸrenildi.

Yeni Parti hareketinin, AKP'den de 10 milletvekili ile dirsek temasında olduÄŸu da bildirildi. AKP'li eski bakan, milletvekillerinin yönetici kadrosunda yer alacağı yeni parti, mayıs ayında yayınlanacak bir deklarasyon ile kamuoyuna duyurulacak.

Açıklamada, Türkiye'nin ekonomi, dış politika, eÄŸitim, kültür ve hukuk alanında ‘çıkmaza' girdiÄŸi vurgulanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.