Sosyal Medya

Macron sarı yeleklileri suçladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, sarı yeleklilerin eylemlerine ilişkin, 'Şiddet içeren gösterilere gidenlerin en kötünün suçuna ortak olduğunu söylemeliyiz.' diye konuştu.



Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, sarı yeleklilerin eylemlerinin yol açtığı sorunların çözümüne iliÅŸkin Elysee Sarayı'nda, ülkenin doÄŸusundaki belediye baÅŸkanları ile düzenlediÄŸi toplantıda gösteriler hakkında açıklamalarda bulundu.

"Åžiddet içeren gösterilere gidenlerin en kötünün suçuna ortak olduÄŸunu söylemeliyiz." ifadesini kullanan Macron, eylemleri hukuki olarak yasaklamanın mümkün olmadığını ancak herkesin gösterilerdeki ÅŸiddet olaylarını kınaması gerektiÄŸini bildirdi.

Macron, protestolardaki ÅŸiddet olayları nedeniyle hayatını kaybedenlerin olmamasının mucize olduÄŸunu söyledi.

Avrupa Konseyi Ä°nsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, Fransa'ya sarı yeleklilerin eylemlerinde insan haklarına daha saygılı olma, barışçıl gösteri özgürlüÄŸüne aşırı kısıtlamalar getirmeme ve biber gazı kullanımını yasaklama çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Akaryakıt zamları ve kötü ekonomik koÅŸullara tepki olarak baÅŸlayan, daha sonra Macron yönetimine karşıtlığa dönüÅŸen sarı yeleklilerin eylemleri 17 Kasım 2018'den bu yana devam ediyor.

Gösterilerde ÅŸimdiye kadar 11 kiÅŸi hayatını kaybetti, 2 binden fazla kiÅŸi yaralandı, 8 bin 400 kiÅŸi gözaltına alındı ve bin 796 kiÅŸi hapis cezasına çarptırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.