Sosyal Medya

Güncel

ABD’li politikacılardan, İrlanda’ya ‘İsrail’ tehdidi

Bir grup ABD’li politikacı, İsrail’in işgal altında bulundurduğu Filistin topraklarında ürettiği mallara yasak getiren İrlanda hükümetini, ’ekonomik yaptırımla’ tehdit etti.



Ä°rlanda'nın, Ä°srail'in iÅŸgal altında Filistin topraklarındaki ürettiÄŸi mallara yasak koyması ABD'li politikacıları kızdırdı. Bir grup ABD'li politikacı, Ä°rlanda parlamentosuna ‘ekonomik yaptırımla' tehdit etti.

Ä°RLANDALI SÄ°YASÄ°LERE
TEHDÄ°T MEKTUBU

Ä°rlanda parlamentosundaki milletvekillerine tehdit mektubu gönderen ABD'li 10 milletvekili, getirilen yasaktan Ä°srail'in ciddi ÅŸekilde etkileneceÄŸi uyarısında bulunarak, yasak kararından dönülmesini istedi. Ä°srail'e yasak getiren tasarı önceki gün onaylandı.

Ä°srail dostu ABD'li politikacıların Ä°rlandalı siyasi liderle yazdıkları mektupta, yasağın ABD'nin ihracat düzenlemelerinin ihlali olacağı dikkati çekildi. 
Bu uyarı 1970'lerde Ä°srail'in, Arap BirliÄŸi boykotuna cevaben ABD'nin getirdiÄŸi kurallara gönderme yapıyor gibi görünüyor. Bu kurallar uyarınca, ABD ÅŸirketleri federal hükümet tarafından onaylanmadıkça boykot faaliyetlerinde yer alamazlar.

“Ä°rlanda için risklerin yüksek” olduÄŸunu tehdidinde bulunan milletvekilleri, ABD yatırımlarının ülke için önemine dikkat çekti.

ABD'nin 2017'de Ä°rlanda'daki tüm doÄŸrudan yabancı yatırımların yüzde 67'sini oluÅŸturduÄŸunu öne süren verilerden bahsediyorlar.

BÄ°RÇOK ABD ŞİRKETÄ°
Ä°RLANDA'DA YATIRIM YAPIYOR

Apple, Ä°rlanda'da aktif olan ve Google, Microsoft ve Facebook'tan büyük miktarda yatırım çeken en büyük ÅŸirket olduÄŸunu belirtti.

Mektubun alıcıları arasında Ä°rlanda'nın taoiseach (baÅŸbakanı) Leo Varadkar ve dışiÅŸleri bakanı Simon Coveney vardı. Ayrıca, ana muhalefet partisi Fianna Fáil'in lideri Micheál Martin'e de gönderildi.

Mektupta imzası olan 10 milletvekilinin arasında Amerikan Kongresi üyesi olan Peter King ve Temsilciler Meclisi'nde dışiÅŸleri komutesine baÅŸkanlık eden Eliot Engel de var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.