Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Terör örgütü ile iş tutmak yılanla aynı çuvala girmektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan mitinginde yaptığı konuşmada, 'Terör örgütü ile iş tutmak yılanla aynı çuvala girmektir' dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Erzincan mitinginde yaptığı konuÅŸmada, "Terör örgütü ile iÅŸ tutmak yılanla aynı çuvala girmektir" ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları:

Sizler gibi aziz ve asil millete hizmet ettiÄŸim için hamdolsun Allah'a. Erzincan 1929-1992 depremleriyle sarsılmasına raÄŸmen her seferinde yeniden aÄŸaya kalkmış bir ÅŸehirdir. Ä°lim, sanat, kültür insanı yetiÅŸtiren Erzincan. Tarihte olduÄŸu gibi bugün de Türkiye'nin kilit taşıdır. Erzincan'ın insanı erdem timsalidir.

'SÄ°ZE BÄ°R HADÄ°SE ANLATAYIM...'

Size bir hadise nakledeyim. 29 kışında yaÅŸanan o büyük depremde yaklaşık 100 bin ev yıkıldı. Erzincan adeta yerle bir oldu. Dönemin savcısı Erzincan Cezaevi'nde bulunan yüzlerce mahkumu toplar ve onlara 'sizi kurtarma çalışma görevlerinde bulunmak üzere bırakıyorum. Ama hiçbiriniz kaçmayacak her akÅŸam buraya geri döneceksiniz'. Mahkumlar her akÅŸam eksiksiz geri gelmiÅŸtir. Deprem yıkıntıların kaldırılmasının ardından özel bir af çıkarılmış ve bu mahkumlar serbest bırakılmıştır. Erzincan iÅŸte mayası böyle saÄŸlam bir ÅŸehirdir.

"BÄ°NALÄ° BEY'Ä°N YANINDA YER ALACAKLARINA Ä°NANIYORUM"

Binali Bey her zaman yanımda yer aldı. Kendisi en uzun süre bakanlık yapan isimdir. Son BaÅŸbakandır. Yeni sistemin ilk TBMM BaÅŸkanıdır. Åžimdi inÅŸallah bilgisini, tecrübesini Ä°stanbul için kullanacaktır. Aynı zamanda Ä°stanbul'daki Erzincanlı kardeÅŸlerime, Sivaslı, Tokatlı, Elazığlı, Bingöllü, Elazığlı, Bayburtlu, GümüÅŸhaneli, Rizeli, Ordulu, Giresunlu kardeÅŸlerime sesleniyorum. Binali Yıldırım Bey kardeÅŸimizin yanında yer alacaklarına inanıyorum.

HIZLI TREN HATTININ ETÜT PROJE ÇALIÅžMALARINI ÖNÜMÜZDEKÄ° YIL BÄ°TÄ°RÄ°YORUZ

Belediyemiz ÅŸehrimize bir millet bahçesi ve bir millet kıraathanesi kazandırdı. ÖÄŸrendiÄŸime göre dolup taşıyor. SaÄŸlık'ta 10'u hastaneden oluÅŸan 25 saÄŸlık tesisini Erzincan'a kazandırdık. Otlukbeli'ne entegre ilçe hastanesi inÅŸaa edeceÄŸiz. Hızlı tren hattının etüt proje çalışmalarını önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Erzincan'daki demiryollarını yeniledik, hızlı tren projesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

Erzincan'da toplam 120 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Çiftçilerimize 418 milyon lira tutarında tarımsal kredi verdik.

'YÄ°NE GÖMMEYE DEVAM EDERÄ°Z'

Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir yer var mı? Åžimdi soruyorum, CHP'nin, Bay Kemal'in elele, kol kola dolaÅŸtığı, sözde Ä°YÄ° Parti olanlar, kolkola dolaÅŸtıkları ne diyor 'Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda da AK Parti ile MHP'yi yok edeceÄŸiz'. Bunlar o kadar Kürdistan meraklısıysa Kürdistan Irak'ta, oraya gitsinler! Biz Karadeniz, Akdeniz, GüneydoÄŸu, Ortaanadolu, Ege, Marmara, Trakya'yı toprak edinmiÅŸiz. Bu toprakları böldürtmeyiz. Bu toprakları parçalamak isteyenleri nasıl Cudi, Gabar, Tendürek, Kandil'de inlerine gömdüysek yine gömmeye devam ederiz.

''VAKTÄ° GELÄ°NCE ONLARDAN TAHSÄ°LAT YAPMAYACAKLAR MI?"

Bunların yalanlarının dipleri delik. Sürekli yenilerini söylüyorlar. Bölücü örgüt Adana ve Mersin'de zillet ittifakı adayları için seçim çalışmalarını yürütmesi için özel adamlar göndermedi mi? Sürekli çaÄŸrıda bulunmuyor mu? Aday gösterilmeyen yerlerde belediye meclis üyelikleri, belediye bürokrasisi için çatır çatır pazarlıklar yapılmıyor mu? Bölücü örgütün de, FETÖ'nün de vakti saati geldiÄŸinde bu tahsilatı onlardan yapılacağını bilmiyorlar mı? Terör örgütü ile iÅŸ tutmak yılanla aynı çuvala girmektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.