Sosyal Medya

Cevad Zarif'in istifa nedeni ''Esed''

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in, Esed ile Hamaney'in bir araya geldiği toplantının fotoğraf için, 'Dünyada itibarı yoktur' ifadesini kullandığı iddia edildi.



Ä°ran'da yayın yapan "Entekhab" sitesinin haberine göre Cevad Zarif, site muhabirinin sorusuna kısa mesajla verdiÄŸi cevapta, "Bugün yapılan görüÅŸmelerdeki fotoÄŸraflardan sonra Cevad Zarif'in DışiÅŸleri Bakanı olarak artık dünyada itibarı yoktur." ifadelerini kullandı.

Ä°ranlı ÖÄŸrenciler Haber Ajansının (ISNA) haberinde de Zarif'in, mesajında, Suriye'deki rejimin lideri BeÅŸÅŸar Esed'in dün Ä°ran lideri Ali Hamaney ve CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüÅŸmeleri kastettiÄŸi öne sürüldü.

"Ä°KÄ°NCÄ° BÄ°R ZARÄ°F YOK"

Ä°ran Meclisi BaÅŸkanlık Heyeti Üyesi Ali Rıza Rahimi de yaptığı açıklamada, Zarif'in istifa kararına tepki göstererek, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°kinci bir Zarif yok. Onun yerine gelecek kiÅŸi ya zarar verici idareye itaat edecek ya da devrimcilik adına birçok kazanımı yok edecek. EÄŸer Zarif'in istifası kesinleÅŸirse bu içerideki muhaliflerin hançerinin etkili olduÄŸu anlamına gelir. Yarın Mecliste Zarif'in istifasının perde arkasını ele alacağız."

Zarif'in katılmadığı görüÅŸmeden yansıyan fotoÄŸraf karelerinde Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin görülmesi dikkati çekmiÅŸti.

TEÅžEKKÜR ETTÄ°

Zarif, dün resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görevine devam edemeyeceÄŸini belirterek, "Aziz ve cesur Ä°ran milleti ile deÄŸerli yetkililere geride kalan 47 ay boyunca gösterdikleri nezaket için teÅŸekkür ediyorum. Görev süresince yerine getiremediÄŸim hizmetlerden ve eksikliklerimden dolayı samimiyetle özür dilerim. Esen kalın." ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.