Sosyal Medya

Anket şirketleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Güvenmiyorum' sözlerini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen günlerde katıldığı bir televizyon programında söylediği "Anket şirketlerine güvenmiyorum" sözleri, bu alanda hizmet verenleri ikiye böldü.



ORC AraÅŸtırma ÅŸirketinin sahibi Murat Pösteki, "Bu genelleme yapılacak bir konu deÄŸil. Kendi araÅŸtırma firmaları için söylemiÅŸ olabilir" dedi. Pösteki, "AK Parti kanadında son dönemlerde yapılan anket sonuçlarından memnuniyetsizlikler var. ÖrneÄŸin, Türkiye'de anket firmalarının ortak olarak söylediÄŸi bir ÅŸey varsa o da Mansur YavaÅŸ'ın önde olması. Bir iki firma dışında birçoÄŸu hemfikir" diye konuÅŸtu.

'APAÇIK HAKSIZLIK'

ANAR'ın sahibi Ä°brahim Uslu da ErdoÄŸan'ın sözlerine karşılık "Bu açıklama sektöre yapılan bir haksızlık" ifadelerini kullandı.

'SON BEÅž YILDIR TUTARSIZ'

Gezici AraÅŸtırma'nın sahibi Murat Gezici ise ErdoÄŸan'ın sözlerine üstü kapalı olarak destek verdi. Gezici, "Ä°ktidar ve muhalefet kanadına yakın anket firmaları son beÅŸ yıldır tutarsızlıklar gösteriyor" dedi.

GENAR AraÅŸtırma BaÅŸkanı Ä°hsan AktaÅŸ da "Bizler iÅŸimizi yapıyoruz. Siyasilerin söyledikleri kendi içinde tutarlı olabilir" ifadelerini kullandı.

'ANKETLER AK Parti Ä°ÇÄ°N ÇOK TATSIZ GELÄ°YOR'

Avrasya AraÅŸtırma Åžirketi BaÅŸkanı Kemal Özkiraz ise yaptıkları anketlerin sonuçlarına bazen kendilerinin de inanmadığını ve tekrar anket yaptıklarını sonuç olarak önemli bazı illerde yine CHP'nin çıktığını söyledi. Halk TV'de konuÅŸan Özkiraz, "Anketler AK Parti için çok tatsız geliyor. Ä°lk defa geçiÅŸkenlik bu seviyede olacak" görüÅŸünü dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.