Sosyal Medya

Güncel

IŞİD’li Begüm’ün babasından, İngiltere’nin ‘kararı’na destek

IŞİD'li Şamima Begüm’ün babası Ahmet Ali, kızının İngiltere vatandaşlığından çıkarılmasını destekledi. IŞİD’in elindeki son cephe olan Baguz kasabasından kaçan Begüm, şu anda El Havl Kampı’nda yaşıyor.



Dört yıl önce IŞİD'e katılan ve ÅŸimdi ülkesine geri dönmek isteyen Ä°ngiliz Åžamima Begüm'ün babası, Ä°ngiltere Ä°çiÅŸleri Bakanı Sacid Cavid'in kızını Ä°ngiliz vatandaÅŸlığından çıkarma kararını desteklediÄŸini söyledi.

‘KIZIMIN SURÄ°YE'DE
SIKIÅžTIÄžINI BÄ°LÄ°YORUM'

Basına ilk defa açıklamada bulunan baba Ahmed Ali (60), Ä°ngiliz Daily Mail gazetesine verdiÄŸi demeçte, “Ä°ngiliz hükümetinin, kızımın geri dönmesini istemediÄŸini biliyorum ve bunda bir sorun yok. Kızımın Suriye'de sıkıştığını da biliyorum. Ama bunun nedeni onun orada sıkışıp kalmasına neden olan eylemler yapmış olması” dedi.

AKRABALARI: Ä°NGÄ°LTERE
BEGÜM'E KUÇAK AÇMALI

Begüm'ün Ä°ngiltere'ye geri dönmesine izin verilmesini isteyen diÄŸer akrabaları gibi düÅŸünmeyen baba Ahmed Ali, “Hükümetin tarafındayım. DoÄŸru mu yanlış mı diyemem ancak ülke kanunları kızımın vatandaÅŸlığını iptal etmenin doÄŸru olduÄŸunu söylerse, buna katılırım” diye konuÅŸtu.

BABA ALİ, ŞİMDİ
BANGLADEÅž'TE YAÅžIYOR

Sponsorlu

 


Emekli bir terzi olan Ahmed aki 1975'te Ä°ngiltere'ye geldi ve yedi yıl sonra Begüm'ün annesi Esma ile evlendi. EÅŸi ile Londra'daki Bethnal Green'e yerleÅŸti ve dört kızları oldu ancak 1990'larda yaptığı ikinci evliliÄŸinin ardından, BangladeÅŸ'e yerleÅŸti. Bunun ardından, Ä°ngiltere ile BangladeÅŸ arasında gidip gelerek çocuklarını görmeye çalıştı.

EN SON Ä°KÄ° KIZI DA
IŞİD'E KATILDI

Ahmed Ali, kızın en son iki kız arkadaşı ile IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye kaçmadan önce gördüÄŸünü söyledi.
Baba Ali, “IŞİD'e katılma kararından piÅŸmanlık duymuyor ancak ÅŸimdi eve gitmek istiyor. Çünkü 9 aylık hamile. En azından bir hata yaptığını itiraf etmiÅŸ olsaydı, onun için üzülebilirdim” diyerek kızını eleÅŸtirdi.

Baba, kızının Suriye'ye kaçmadan önce radikalizm yanlısı bir davranışta bulunmadığını da sözlerine ekledi.

BEGÜN ÅžU ANDA SURÄ°YE'DEKÄ°
EL HAVL KAMPINDA YAÅžIYOR

Öte yandan, Åžamima Begüm'ün diÄŸer akrabaları, Begüm'ün Ä°ngiliz vatandaÅŸlığından çıkarılması kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

IŞİD'in elindeki son cephe olan Baguz kasabasından kaçan Begüm, ÅŸu anda El Havl Kampı'nda yaşıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.