Sosyal Medya

Güncel

Mısır'da şeriat ve idam

Habertürk yazarı Mehmet Akif Ersoy Mısır'da idam cezası verilen 9 genç ve yargı sürecini kaleme aldı. Ersoy, köşesinde idam cezasını veren hakimin elinde de Kuran vardı idam cezasına çarptırılanların da elinde Kuran vardı.



Mısır yasalarına göre idam cezası tek başına hakim tarafından verilemiyor. Zira Mısır Anayasası'nın 2. maddesi yargılamada ÅŸer'i esaslara riayet edilir diyor. Bu nedenle, bir mahkûmla ilgili idam hükmü verildiÄŸinde dosyası müftüye gönderiliyor. Åžayet müftü “ÅŸeriata göre” idamı onaylarsa, caizdir derse hüküm infaz edilebiliyor.

YARGIÇ, SÖZÜNE AYETLE BAÅžLADI

9 genç, Mısır BaÅŸsavcısı HiÅŸam Bereket'e suikast davasında idam cezası aldı. Müftü “ÅŸeriata göre” idamlarına cevaz verdi. Ve dosya mahkemeye geri gönderildi. Mahkeme salonunda kararı okuyan Mısırlı Yargıç sözüne Kuranı Kerim'den bir ayetle baÅŸladı. (Öldürülen savcı HiÅŸam Bereket için) Ali Ä°mran Suresi 169. Ayeti okudu: “Allah yolunda öldürülenleri sakın 'ölüler' saymayın. Hayır, onlar, Rableri katında diridirler, rızıklanmaktadırlar.”

GENÇLERÄ°N ELÄ°NDE DE KURAN VARDI

Suikaste uÄŸrayan savcı “ÅŸehit” ilan edilmiÅŸti. Åžimdi, onu “ÅŸehit” ettiÄŸi iddia edilenlere iliÅŸkin de bir ÅŸeyler söyleyecekti… Yargıç, idam cezasına çarptırdığı 9 genç için Maide Suresi 33. Ayeti uygun görmüÅŸtü: “Allah'a ve peygamberine karşı savaÅŸanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası ancak ya öldürülmeleri veya asılmaları…” diyerek devam etti… Ä°damlarını Kuranı Kerim'e dayandırarak gerçekleÅŸtiren cunta yönetiminin infaz ettiÄŸi gençlerin ellerinde de Kuran vardı.

MANZARA ÇOK TRAJÄ°KTÄ°

Kahire'de yaÅŸadığım dönemde, Mısır'da 3 Temmuz darbesi gerçekleÅŸmiÅŸ, Rabia Meydanı'nda darbe karşıtı gösteriler baÅŸlamıştı. Ramazan ayına girmiÅŸtik. Darbe karşıtları cemaatle akÅŸam namazlarını kılıyor, hep birlikte iftar açıp, yine cemaatle teravih namazına duruyorlardı. Göstericilere müdahale etmek için meydanın etrafını kuÅŸatmış olan Mısır Ordusu askerleri de tanklarının dibinde iftar ediyor, namaz kılıp, tankın üstünde Kuran okuyordu. Manzara çok trajikti. Sıffin gibi…

O askerler sonra Rabia Meydanı'na girip yüzlerce kiÅŸiyi katletti… Allahuekber diyerek birbirini öldüren “Müslüman”ların haline yıllardır ÅŸahidiz. Ayetler, suiistimal edenlerin eline geçtiÄŸinde hiç de kitapta durduÄŸu gibi durmuyor. Kahire'deki mahkeme salonunda manzara böyleydi.

Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.