Sosyal Medya

Güncel

Pakistanlı milletvekilinden Hindistan'a ziyaret

Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Milletvekili Rameş Kumar Vankvani, Hindistan'da düzenlenen bir festival çerçevesinde Hint yetkililerle bir araya geldi.



Vankvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uttar PradeÅŸ Eyaletinde yer alan Prayagraj'da düzenlenen Kumbh Mela Festivaline Hindistan'ın daveti üzerine katıldığını söyledi.

Hindistan'daki temasları sırasında bir ara BaÅŸbakan Narendra Modi ile kısa bir görüÅŸme yaptığını ifade eden Vankvani, daha sonra DışiÅŸleri Bakanı Sushma Swaraj ile bir araya geldiÄŸini belirtti.

RameÅŸ Kumar Vankvani, görüÅŸmede Swaraj'ın iki ülkenin "pozitif yönde" hareket etmesi gerektiÄŸini söylediÄŸini aktararak, "Kendisine Hindistan ve Pakistan'daki liderliÄŸin bölgedeki krizi sona erdirebileceÄŸini belirttim." dedi.

Ä°ki ülke arasında daha önce yaÅŸananlardan ders çıkartılması gerektiÄŸine iÅŸaret eden Vankvani, iddiaların ve suçlamaların Pakistan'a ne de Hindistan'a bir getirisinin olmadığını ifade etti.

Vankvani, Hint yetkililere; Ä°slamabad'ın, KeÅŸmir'in Pulwama bölgesinde 14 Åžubat'ta düzenlenen 44 Hint askerinin öldüÄŸü saldırıyla hiç bir ilgisi olmadığını söylediÄŸini belirtti.

Pakistan Adalet Hareketi Milletvekili Vankvani, "Swaraj'a, Mahatma Gandi ve Muhammed Ali Cinnah'ın miraslarını ileriye taşımak için Hindistan ve Pakistan'ın görüÅŸmelerde bulunması gerektiÄŸini ifade ettim." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.