Sosyal Medya

Güncel

İran ile Çin, Irak pazarında karşı karşıya

İran-Irak Ortak Ticaret Odası Genel Sekreteri Hamid Hüseyni, "İran takvimine göre yıl sonuna kadar Irak ile ticaretimizin yapılan anlaşmaların da katkısıyla üst seviyelere çıkmasını bekliyoruz. Irak ile ticarette Çin'in yerini almak istiyoruz" dedi.



Ä°ran-Irak Ortak Ticaret Odası Genel Sekreteri Hamid Hüseyni, son 10 ayda Irak ile yaptıkları ticaret hacminin 7,5 milyar dolara ulaÅŸtığını belirterek ticaret sıralamasında Çin'in yerini almak istediklerini bildirdi.

Ä°ran devlet medyasında yer alan açıklamasında Hüseyni, Ä°ran yerel para birimi tümenin dolar karşısında deÄŸer kaybetmesi ve Irak'ın da Ä°ran mallarına olan ihtiyacı nedeniyle iki ülke arasındaki ticari hareketliliÄŸin artmasını beklediklerini söyledi. 

Ä°ran ile Irak arasında son 10 aydaki ticaret hacminin 7,5 milyara ulaÅŸtığını aktaran Hüseyni, "Ä°ran takvimine göre yıl sonuna kadar Irak ile ticaretimizin yapılan anlaÅŸmaların da katkısıyla üst seviyelere çıkmasını bekliyoruz. Irak ile ticarette Çin'in yerini almak istiyoruz." diye konuÅŸtu. 

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, 17 Kasım'da Tahran'da ağırladığı Irak CumhurbaÅŸkanı Berhem Salih ile düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında, Ä°ran ile Irak arasındaki ticaret hacminin 12 milyar dolar civarında olduÄŸunu ve karşılıklı çabalarla bu rakamı 20 milyar dolara çıkarabileceklerini ifade etmiÅŸti. 

Irak CumhurbaÅŸkanı Salih de iki ülke arasında serbest ticaret bölgesinin kurulmasını önemsediklerini söylemiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.