SP Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, partisinin aday tanıtım toplantısına katılmak için KemalpaÅŸa'ya geldi. KaramollaoÄŸlu, toplantı öncesinde partisinin KemalpaÅŸa Ä°lçe TeÅŸkilatı'nın düzenlediÄŸi kahvaltı da partililerle bir araya geldi. Buradaki konuÅŸmasında Ä°zmir'de güzel sonuçlar alacaklarını belirten KaramollaoÄŸlu, "Ä°zmir'de de seçime tek başına giren parti Saadet Partisi. Bu sefer farklı bir hava esiyor. Memleketimizde endiÅŸeli bir süreç var. Bu hükümet baÅŸta sorunları çözecek gibi gözüktü ancak çözemediler. Milletimiz de bunu gördü. EÄŸer bunlar bir oy alırlarsa oluÅŸturdukları korkudan dolayı alırlar. EleÅŸtirdikleri tek parti dönemine döndüler. Valiler ve kaymakamlar bizden olacak kiÅŸileri tehdit ettiler. Ayıptır. Ülkeyi bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok" dedi.
![](https://static.karar.com/img/content/19-02/24/cc938bf06f44511050c25d8506881079.jpg)
Ä°ktidarın illet ve zillet ittifakı eleÅŸtirilerine deÄŸinen KaramollaoÄŸlu, "Prensip olarak ittifak yapılmasına karşı deÄŸiliz. Herkes ittifak yapabilir. Ancak biz bu seçime ittifaksız giriyoruz. En açık delili 1389 seçim bölgesinin tamamında kendi adaylarımız ile bu seçime katılıyor olmamız. Buna raÄŸmen halen bizleri birileri ile ittifak yapıyorsunuz diye itham etmeye kalkıyorlar" diye konuÅŸtu.
Türkiye'nin çok badireli bir süreçten geçtiÄŸini öne süren KaramollaoÄŸlu, ÅŸöyle dedi:
"Bu seçimlere adil bir ÅŸekilde gitmiyoruz. Gayri adil bir ÅŸekilde seçime gidiyoruz. Ä°mkanlarımız da adil dağıtılmıyor. Seçime gidilirken adalet felç oldu. EÄŸitimimiz felç oldu. Ä°ÅŸsizlik her geçen gün artıyor. Hükümet bu konuda herhangi bir tedbir almıyor. Dış politika da bir çıkmazın içindeyiz. SaÄŸlık sistemi de patinaj yapmaya baÅŸladı. Bu seçimlerde iktidara bir ihtar verilecek."
'KAZANACAÄžIMIZDAN KORKUYORLAR'
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Saadet Partisi'ne yönelik eleÅŸtirilerine deÄŸinen KaramollaoÄŸlu, "CumhurbaÅŸkanı bize karşı suskunluk orucu tutuyordu. Bir kere bile Saadet demiyorlardı. Åžimdi, Saadet Partisi aÄŸzından eksik olmuyor. Çünkü kazanacağımızdan korkuyorlar. Korktukları baÅŸlarına gelecek. Biz, kazanacağız. Yaptıkları yanlışları görmüyorlar. Ä°kazlara da hiç dikkat etmiyorlar. Çıkın bir televizyon kanalında konuÅŸalım adalet ve kalkınma var mı, yok mu görelim" dedi.
'EKONOMÄ°YÄ° TANZÄ°MLER DÜZELTMEZ'
Ä°ktidarın ekonomi politikasını eleÅŸtiren KaramollaoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:
"16 yıldır iktidardalar ve borçlar sürekli artıyor. Esnaf, çiftçi iflas etti. Hiçbir yönetim döneminde ülke bu kadar borçlanmadı. Karşımızdaki arkadaÅŸların kim olduÄŸunu biliyoruz. Hatalarını söylüyoruz. Ama hiç ders almadılar. Ama bazen dinliyorlar, Ä°stanbul'a ihanet ettiklerini söylüyorlar. Ancak yine aynı yolda devam ediyorlar. Bunun ne mantığı var. Åžimdi, yatırımları tamamlayacak güçleri kalmadı. Bu akılla giderseniz yapamazsınız. Ekonomiyi tanzim satış maÄŸazaları düzeltmez."
Henüz yorum yapılmamış.