Sosyal Medya

Güncel

Sarı Yelekler yeniden sokaklarda

Fransa'da Sarı Yelekler hükümetin politikalarını protesto etmek için ülke genelinde yeniden sokağa çıktı. Gösterilerde 44 kişi gözaltına alındı.



Sarı Yeleklerin eylemleri, hükümetin gösterilerin iptal edilmesi çaÄŸrısına raÄŸmen 15. haftasında da devam etti.

CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron ve hükümetin politikalarını eleÅŸtiren göstericiler önceki haftalarda olduÄŸu gibi Paris'in sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi'nde toplandı. 

Eyfel Kulesi'nin yanındaki Trocadero Meydanı'na kadar yürüyen eylemciler, hükümet karşıtı sloganlar attı.

Göstericilerin taÅŸ ve ÅŸiÅŸe atması üzerine polis, biber gazıyla müdahalede bulundu.

DROUET, MACRON'UN KATILDIÄžI TARIM FUARINA GÄ°TTÄ°

Sarı Yeleklerin öncü isimlerinden Eric Drouet, Paris'te düzenlenen, Macron'un da katıldığı tarım fuarına gitti.

Drouet, CumhurbaÅŸkanı ile konuÅŸabilmek için yanına yaklaÅŸmaya çalıştı ancak güvenlik görevlileri buna izin vermedi.

Paris Emniyet MüdürlüÄŸü, baÅŸkentteki eylemde 14 kiÅŸinin gözaltına alındığı açıkladı.

Clermont-Ferrand kentinde 2 bin 500 kiÅŸinin katılımıyla düzenlenen eylemde göstericilerle polis arasında gerginlik yaÅŸandı.

Çöp bidonlarının ateÅŸe verildiÄŸi gösteride 15 kiÅŸi gözaltına alındı.

Rennes'deki eylemde çıkan olaylarda da 15 kiÅŸi gözaltına alınırken, 6 polis yaralandı.

Sarı Yelekler, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un Toulouse'daki merkezinin giriÅŸ ve çıkışlarını birkaç saat süreyle kapattı. Gösterciler, Amazon gibi dev ÅŸirketlerin vergi ödememesine tepki gösterdi.

'ÜLKE GENELÄ°NDE 46 BÄ°N 600 KİŞİ KATILDI'

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı verilerine göre, ülke genelindeki gösterilere 5 bin 800'ü Paris'te olmak üzere 46 bin 600 kiÅŸi katıldı.

SaÄŸlık Bakanı Agnes Buzyn, Sarı Yelekler hareketinin radikalleÅŸtiÄŸini, gösterilerin sona ermesi gerektiÄŸini ifade etmiÅŸti.

Akaryakıt zamlarına ve kötü ekonomik koÅŸullara tepki olarak baÅŸlayan, daha sonra Macron yönetimine karşıtlığa dönüÅŸen Sarı Yeleklerin eylemleri 17 Kasım 2018'den bu yana devam ediyor.

Gösterilerde ÅŸimdiye kadar 11 kiÅŸi hayatını kaybetti, 2 binden fazla kiÅŸi yaralandı, 8 bin 400 kiÅŸi gözaltına alındı ve bin 796 kiÅŸi hapis cezasına çarptırıldı.

Protestolarda polisle eylemciler zaman zaman çatıştı. Göstericiler, kamu kurumlarına saldırdı, maÄŸazaları yaÄŸmaladı, araçları ve çöp bidonlarını yaktı.

Gösteriler ülke ekonomisine de ciddi zarar verdi. Eylemler nedeniyle iÅŸsiz kalanların sayısı 72 bin 675'e yükselirken, bunun devlete maliyeti 38 milyon avro oldu. Yine eylemler nedeniyle maÄŸaza, restoran ve alışveriÅŸ merkezlerinin uÄŸradığı zarar 2 milyar avroyu aÅŸtı, gıda sektörü de yaklaşık 13 milyar avro zarar etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.