Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan: Tersane Ä°stanbul Projesi 60 bin kiÅŸiye istihdam saÄŸlayacak

Beyoğlu Camikebir'de Tersane İstanbul Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin çok önemli 3 müzesinin ve ilk defa bir kadın müzesinin burada inşa edileceğini kaydederek, "Tersane İstanbul Projesi 60 bin insanımıza yeni istihdam sağlayacaktır" dedi.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BeyoÄŸlu Camikebir'de Tersane Ä°stanbul Temel Atma Töreni'nde konuÅŸtu.
 
Burada önemli açıklamalarda bulunan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Tersane Ä°stanbul Projesi'nin 60 bin kiÅŸiye yeni istihdam saÄŸlayacağını kaydetti.
 
ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından öne çıkan baÅŸlıklar ÅŸöyle:
 
"Ä°stanbulumuz ve Haliçimiz için tarihi bir temel atma projesini icra ediyoruz. Proje Ä°stanbulumuzun marka deÄŸerini artırmakla kalmayacak, inÅŸallah Türkiye'nin turizm gelirine de olumlu katkı yapacaktır. 238 bin metrekarelik alanda YÄ°P modeliyle projeyi hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında 2 adet 70 yat baÄŸlama kapasiteli yat limanı 5 yıldızlı 3 otel inÅŸa edilecek. Türkiye'nin çok önemli 3 müzesi burada inÅŸa edilecek. Ä°lk defa bir kadın müzesini burada inÅŸa etmiÅŸ olacağız. Tersane Ä°stanbul Projesi 60 bin insanımıza yeni istihdam saÄŸlayacaktır. 
 
Haliç'in ne yazık ki çilesi çok. Bu çile bu eserle çok farklı bir dönüÅŸümü yaşıyor. Bu projenin ilk gündeme geldiÄŸi andan itibaren nelerle karşılaÅŸtığını bilmiyorsunuz. Temennimiz bu projeyi 4 yılda bitirmekti. Ancak başını CHP'nin çektiÄŸi odaların da destek verdiÄŸi engellemeler sonucu projeyi baÅŸlatamadık. 
 
HER HAYIRLI İŞİN KARŞISINDA CHP VAR
 
CHP Ä°stanbul'a ve diÄŸer illerimize kazandırdığımız her yatırımda olduÄŸu gibi bu projede de soluÄŸu hemen mahkemede aldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde de aynısını yaptılar. Aynı ÅŸeyi Harbiye Kongre Merkezi'nde de yaptılar. Çünkü bunların iÅŸi hep engellemek. Nerede hayırlı bir iÅŸ var, karşısında CHP'yi görürsünüz.
 
Gezi olaylarında Ä°stanbul'un duvarlarını zulüm 1453'te sloganlarıyla kirletenler bize tarih ve medeniyet dersi vermeye kalktılar. Ecdadımızın kadırgaları indirdiÄŸi bu mahalde Tersane Ä°stanbul'u inÅŸa ediyoruz. Zaman kaybıyla da olsa projenin bu aÅŸamaya gelmesini son derece önemli görüyorum. Açıkçası bugünkü ÅŸu manzara, Türkiye'de yegane varlık gayesi, hizmet- yatırım düÅŸmanlığı olan malum kesime verilmiÅŸ esaslı bir derstir.
 
NİYE GELDİNİZ DEMEYECEĞİZ
 
Bu projede karşılaÅŸtığımız zorluklarla ilk defa karşılaÅŸmıyoruz. Burada ÅŸahit olduklarımızın katbekat fazlasını yaÅŸadık. Avrasya Tüneli daha proje aÅŸamasındayken mahkeye taşıdılar. AKM'nin açılışını yaptığımızda bunlara niye geldiniz demeyeceÄŸiz, hoÅŸgeldiniz diyeceÄŸiz. 
 
Bunlar engellemekten yıkmaktan yakmaktan yasaklamaktan baÅŸka bir ÅŸey bilmiyorlar. yarına dair hiçbir tasavvurları yok, vizyonları yok. Türkiye'yi kalkındırmanın deÄŸil günü kurtarmanın derdindeler. Seçim kazanmanın deÄŸil seçim dönemlerini en az zararla atlatmanın hesabını yapıyorlar.
 
Ä°ZMÄ°R KÖRFEZÄ° HALÄ°Ç'Ä°N ESKÄ° HALÄ° GÄ°BÄ°
 
Åžimdi Ä°zmir'in Körfez'ine bakın. Körfez, maalesef kokudan geçilmiyor. Haliç'in eski hali neyse Ä°zmir Körfezi'nin hali de bu. Ä°ÅŸte onun için diyoruz ki belediyecilik AK Parti'nin iÅŸidir ki biz Ä°zmir'i de alalım, orayı da pırıl pırıl hale getirelim istiyoruz. Åžayet biz muhalefete göre politikalarımızı belirleseydik Haliç bataklık olurdu. Ä°stanbul'da insanlarımız çöp daÄŸlarında ölüyor olacaktı. Biz malum meslek odalarının baskılarına boyun eÄŸseydik ülkemiz 3 Ç'ye (çöp, çamur, çukur) mahkum olurdu. Biz bu çapsızları dikkate alsaydık, Türkiye'yi 3 kat büyütemezdik. Karşımızdakilerin çapsızlığının bizim istikametimizi belirlemesine izin vermedik.
 
Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.