Sosyal Medya

Güncel

İngiliz İşçi Parti lideri, IŞİD'li Begüm'e sahip çıktı

Başta ABD olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin, Suriye’deki savaşa katılan IŞİD üyelerinin ülkelerine geri dönmesine karşı çıkarken; İngiliz İşçi Partisi ise, IŞİD’lilere sahip çıktı. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Zamima Begüm'ün ülkeye dönmesinin hakkı olduğunu söyledi.



Suriye'deki savaÅŸa katılan yabancıların ülkelerine geri dönmeleri konusunda tartışmalar yaÅŸanırken; baÅŸta ABD ve bazı Avrupa ülkelerin aksine Ä°ngiltere, IŞİD'lilere sahip çıktı.

Ä°ngiltere, 15 yaşındayken IŞİD'e katılan Åžamima Begüm'ün vatandaÅŸlığını geçtiÄŸimiz günlerde iptal etmiÅŸti. Ä°ngiltere Ä°ÅŸçi Partisi lideri Jeremy Corbyn yaptığı açıklamada, Begüm'ün ülkeye dönmesinin hakkı olduÄŸunu söyledi.

‘BEGÜM ÜLKEYE DÖNMELÄ°'

Begüm'ün vatandaÅŸlığının Ä°çiÅŸleri Bakanı Sajid Javid'in açıklamasıyla iptal edildiÄŸinin hatırlatılması üzerine Jeremy Corbyn, "aşırılık" cevabını verdi. Corbyn, 19 yaşındaki genç kadının "sorularla yüzleÅŸmek için ülkeye dönmesi gerektiÄŸini" vurguladı.

Begüm'ün önceki gün Sky New'e yaptığı röportajda deÄŸiÅŸmeye istekli olduÄŸu Ä°ngiliz siyasetçilerden merhamet çaÄŸrısında bulunduÄŸu belirtiliyor.
Ä°ngiltere vatandaÅŸlığı kiÅŸinin baÅŸka bir ülkenin vatandaÅŸlığı için uygun ÅŸartları saÄŸlıyorsa iptal edilebiliyor. Begüm'ün annesinin BangladeÅŸ vatandaÅŸlığı olması sebebiyle resmi makamlar Begüm'ün BangladeÅŸ vatandaşı olabileceÄŸini düÅŸünüyor. Fakat BangladeÅŸ DışiÅŸleri Bakanlığı Begüm'ün BangladeÅŸ vatandaşı olmadığını ve ülkeye kabul edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

‘VATANDAÅžLIKTAN ÇIKARILMAMALI'

Ä°ngiliz Ä°ÅŸçi Partisi lideri Corbyn, "Begüm'ün kesinlikle Ä°ngiltere'ye dönmeye hakkı var. DöndüÄŸünde, yaptıkları ile iliÅŸkili olarak kesinlikle cevaplaması gereken pek çok soru olacak. Bu ÅŸartlarda sorulama sonrası iÅŸlem yapılır ya da yapılmaz. Ama Ä°ngiltere'de doÄŸan birini vatandaÅŸlıktan çıkarmayı çok aşırı bir hareket olarak görüyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.