Sosyal Medya

Güncel

Pakistan'dan Hindistan'a ültimatom

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırması halinde ‘tam güçle’ cevap verileceği uyarısında bulundu.



Pakistan ile Hindistan arasında, ‘KeÅŸmir krizi ‘yüzünden tansiyon yükseliyor. Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamada, Hindistan tarafından yapılacak herhangi bir saldırıya karşı, savunmaya hazır olduklarını ve bunun gerçekleÅŸmesi halinde, “tam güç' ile cevap verileceÄŸi uyarısında bulunuldu.

Hükümet sözcüsü, Pakistan ordusu tarafından yapılan açıklamanın; BaÅŸbakan Ä°mhan Han'ın, ordunun muhtemel bir saldırıya karşı hazırlıklara baÅŸlamasını onaylamasından bir gün sonra geldiÄŸini söyledi.

‘SALDIRI OLURSA CEVAP VERÄ°RÄ°Z'

Geçen cuma günü iki nükleer silahlı komÅŸu arasındaki çıkan gerginliÄŸi dikkati çeken Pakistan askeri sözcüsü Asif Ghafoor, yaptığı açıklamada, “Savaşı baÅŸlatmak gibi bir niyetemiz yok, ancak muhtemel bir saldırı tehdidine tam güçle cevap vereceÄŸiz” dedi.
Rawalpindi ÅŸehrinde düzenlediÄŸi basın toplantısında konuÅŸan sözcü Ghafoor, "SavaÅŸa gitmek istemiyoruz. Ama bize empoze edilirse cevap verme hakkımız var" dedi.

EN BÜYÜK SALDIRI

Hindistan, geçtiÄŸimiz hafta Pakistan merkezli Jaish-e-Mohammed (JeM) silahlı grubu tarafından iddia edilen tartışmalı KeÅŸmir bölgesinde düzenlenen ve 42 Hint askerinin hayatını kaybettiÄŸi intihar saldırısının sorumlusunun Pakistan olduÄŸunu söylemiÅŸti.
Kanlı saldırı 1989'da baÅŸlayan silahlı direniÅŸin baÅŸlamasından bu yana en büyük saldırı olarak kayıtlara geçmiÅŸti.

PAKİSTAN'DAN İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

Pakistan ayrıca "terörizm" dahil olmak üzere tüm konularda Hindistan ile "diyalog" düzenlemeyi teklif etti. Daha önce, Hindistan'dan KeÅŸmir direniÅŸ gruplarını desteklediÄŸi iddiası için delil sunmasını talep etmiÅŸti.
Hindistan, Pakistan'ı KeÅŸmir'deki güçlerini hedef alan bağımsızlık yanlısı silahlı direniÅŸçilere yardım etmekle suçluyor; ancak Pakistan ise bu iddiaları reddediyor.
Son gerilimler, uzun zamandır rakipleri arasındaki muhtemel askeri tırmanma korkularını artırdı.
Müslüman çoÄŸunluk bölgesi olan KeÅŸmir, Pakistan ve Hindistan kontrol bölgeleri arasında bölünmüÅŸ durumda.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.